Nyilvános wi-fi hálózatra miért nem tudok kapcsolódni?
Nem jelszóval védett hálózatok.
Mint pl. a vonatokon. Ott legális is lenne és nincs semmi korlátozás.
De máshol is érzékel jelszó nélküli hálózatot és mégis sikertelen a csatlakozás.
Köszi!
Mert pl. eszköz alapú azonosítás van.
Nem jelszót kér, hanem a WLAN kártya fizikai címe alapján vannak engedélyezve a használható eszközök.
A MÁV nem szokott MAC cím szűrést használni a vonatokon.
Én már számtalanszor neteztem gond nélkül a vonat WiFi hálózatán okostelefonnal, notebookkal.
Védett hálózatokra tudsz csatlakozni?
Megpróbálnám újratelepíteni a WiFi kártya driverét.
Védett hálózatokra minden gond nélkül tudok kapcsolódni.
A McDonaldsban nyilvános, ott is tudtam.
De más nyilvánosra soha. Pedig olyan helyek ezek (pl. vonat) ahol logikus, hogy nincs szűrés)
esetleg túl sok eszköz lóg rajta.
pl. egy vonaton van 1000 utas, abból 300 -nak van okos készüléke, ami egyből csatlakozna, de csak 100 usert tud kiszolgálni a hotspot.
Az valóban igaz hogy a vonatok WiFi hálózata elég túlterhelt tud lenni.
Nekem a kalaúz mondta egyszer hogy csak 50 eszközt tud kiszolgálni egyszerre viszont ha egy eszköz inaktívvá válik akkor 5 perc után kidobja a router.
Viszont ha belegondolsz ez teljesen logikus mivel mobilinternetet osztanak meg vonatokon ami a legjobb esetben is éppen hogy ki tud szolgálni 50 embert nem hogy több 100-at. Arról meg ne is beszéljünk amikor csak 2G hálózat érhetó el ott ahol a vonat megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!