Miért megy el a net ha hárommnál több torrentet futtatok?
Ha háromnál több torrent van megnyitva akkor 2-3 perc múlva a tálcán felkiáltójel lesz a hálózat ikonnál.
a házban a többi gépen nincs ez a probléma viszont ha el megy a net akkor mindenhol elmegy és csak a router újraindítása orvosolja.
mi a megoldás?
Nincs igazi megoldás. Torrent egy rendkívül erőforrás igényes technológia, több száz TCP kapcsolatot tart fenn egyszerre a géped, ezt a gyengébb routerek nem szokták bírni, nekem már egy kapcsolatnál is csak döcögve megy a net (DD-WRT-s Linksys), korábbi SMC meg legtöbbször lefagyott. Annyit próbálhatsz meg (már amennyiben lehetőséget ad rá a routered), hogy a maximum portok számát megnöveled, illetve a TCP SYN timeoutot lejjebb veszed (de csak óvatosan, korábbi értéket feljegyezve!). Ezekkel SMC router már hellyel-közzel használhatóvá vált - 1 torrent esetén.
További lehetőség, hogy korlátozod az egyszerre futó torrentek számát, hisz felteszem, nem minden letöltésed akarod egyszerre használni.
Semmi, nekem is van ilyen, akkor fordul elő, ha valamelyik nagyon felksuzik a max letöltési sebbeségre a neten. Igazából egy védelem ez, a túlterhelés ellen.
Annyit tudsz tenni, hogy beállítasz egy korlátot, hogy mennyi legyen a max, ameddig a torrent sebbeség felemegy. Ez se biztos, de így legalább kevesebbszer fordul elő.
azért nem értem a dolgot, mert a mellettem lévő szobában például megy több torrent is, és nálam ha seedelek 3-nál többet elmegy
barátnőmnél is ugyan ez a szolgáltató és a router is (cisco epc3925) és nála akár 10-15 torrent is megy egyszerre (mellette egy csomó dolgot csinál és szerintem lassab nete is van)
köszönöm az eddigi válaszokat
!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!