Milyen jelszavakat használtok az e-mail fiókokhoz? Légyszi, egy anonim kis kutatáshoz kéne, tudtok ebben segíteni (ha nem mered, akkor csak azt írd, hogy hány karakter, hány szám van benne)?
Nem írom le, de: 8 karakter, benne ALT kódokkal pár karakter, magyar ékezetes betűkkel.
Kártevő legyen a talpán, amelyik kitalálja. ;o)
sokat gondolkodok mindig mikor módosítok. Jelenleg 2 logikát űzök. Igazából a billentyűzetkiosztásra alapozok meg az értelmetlen szavakra. A legtávolabbi betűket adom meg és csak nehezebb lekövetni hogy éppen melyik billentyűt melyik ujjammal nyomtam le. Pl.:qmxisly mögé jöhet egy kis számsor, 8 számjegyet már nem jegyez meg senki (kivétel ha nem sorrend)
A másik logika szintén egyXű: 1010111110101010110
gyorsan be lehet vinni, (talán jobb 112121222212111212-vel mert egyes bill. kiosztásokon nem egymás mellé kerül a 0 meg az 1 és az már zavaró). A probléma hogy magunk is belekeveredhetünk. Nah meg ha kontaktos a billentyű...
Ezekkel a módszerekkel ha mögötted is áll valaki nem fogja megjegyezni a password-ot. (persze mindenre van megoldás...)
Anyukám meséiből tudom, hogy 1,5 - 2 évesen a szavakat rendesen átköltöttem, ezért sokszor még ők is nehezen értették meg mi a frászt akarok mondani.
Az ilyen bohókás semmit nem jelentő szavaimat szoktam nagybetűvel és néhány számmal kombinálni.
Ez másnak semmit nem jelent, én mégis könnyen megjegyzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!