Ebay, Paypa tudnátok segíteni? Hogyan működik?
Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy segítsek neki, mivel én ottghon vagyok a netes vásárlásokban; viszont külföldről még én sem rendeltem....
E-bay-en ha megvesz egy terméket, pl ezt:
akkor kell vámot fizetni? ha igen, akkor hogyan, mikor, kinek? (postásnak?)
Illetve, ha csinálunk neki paypalt az mennyibe kerül, és az utalásért mennyit vonnak le?
Köszönöm a segítséget!
EU-n belülről rendelve (E-baynél jellemzően Anglia, Németország) nincs vám.
EU-n kívülről 22 euróig nincs, afelett bizonyos értékhatáronként raknak rá százalékokat. Régen ha nem cégtől, hanem magánszemélytől rendeltél, akkor az alsó határ 40 euró környéke volt - hogy ebben történt-e változás, illetve mik a jelenlegi értékhatárok, sajnos nem tudok segíteni, de könnyen utána lehet járni.
Saját tapasztalatom az, hogy a vámosok nem feltétlenül járnak el mindig ennek megfelelően, volt, amikor 150 dollár értékű árucikkért, amit Amerikából hozattam, egy fillér vámot nem számoltak el. Ha mégis megfognák, küldenek róla értesítést hogy hol tudod átvenni, és milyen költségekkel jár.
Paypalt egyszerű csinálni, egy bizonyos összeget levonnak az elején (1000 forint környékén emlékeim szerint), egyfajta előlegként, amit később felhasználhatsz, levásárolhatsz. Lehet használ banki tranzakcióval vagy közvetlenül kártyával összekötve, ha jól tudom, ma már magyar nyelven is működik, így mindenre megkapjátok a pontos választ menet közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!