Wordpressnél ha letöltök egy egyedi theme-t, milyen módom tudom szerkeszteni az oldalakat?
Például letöltöttem egy themet, feltelepítettem, és most szeretnék létrehozni egy "About us" oldalt, amin belül szeretnék egy 2 oszlopos írást, és alá egy képet. Aztán szeretnék egy "Contact" fület is, rajta egy kitölthető kapcsolatfelvételi ívvel. Mindezt ugye nem csak CSS/HMTL-ben tudom elkészíteni, miután feltelepítettem a wordpress-t?
Létezik drag'n'drpo is mint például a sokak által használt wix.com, vagy weebly.com?
Na az utóbbi javaslatokat hagyjuk, drag and drop honlapépítés nincs, ahogy nincs drag and drop házépítés sem.
"Például letöltöttem egy themet, feltelepítettem, és most szeretnék létrehozni egy "About us" oldalt, amin belül szeretnék egy 2 oszlopos írást, és alá egy képet."
Hozz létre egy OLDALT, aminek add meg az About Us nevet és oda írd be ami szeretnél.
"Aztán szeretnék egy "Contact" fület is, rajta egy kitölthető kapcsolatfelvételi ívvel. Mindezt ugye nem csak CSS/HMTL-ben tudom elkészíteni, miután feltelepítettem a wordpress-t?"
Itt hozz létre egy OLDALT, Contact néven egyenlőre üresen.
Madj menj be az admin felületre és válaszd ki a Megjelenés -> Menük menüpontot.
Itt hozz létre egy új menüt és az Oldalak doboz Összes fülére kattintva van egy Kezdőlap:Kezdőlap, ezt húzd be jobb oldalra, az új menüdbe.
Alatta ott lesz a két új oldalad, a Contact és az About us. Mindkettőt húzd be jobb oldalra. (Na még is van drag and drop :), de ez csak ennyi).
Ments el a menüt és ha kell, állítsd be elsődleges menünek, a főoldalon megjelenik a menü. Ezután bármilyen OLDALT és KATEGÓRIÁT hozzá tudsz adni a menühöz. Sima BEJEGYZÉST nem
Ha gyorsan akarsz contact formot, akkor töltsd le a Contact form 7 plugint itt: [link]
Telepítsd fel Wordpress-re. Telepítés utána a Wordpress admin felületen bal oldalt megjelenik egy új fül: Kapcsolat. Itt hozd létre az új contact formodat. Majd a Kapcsolatra kattintva újra látni fogod a létrehozott contact formot és egy shortkódot, amit ki kell másolni. Pl ilyen lesz: [contact-form-7 id="503" title="1 kapcsolati űrlap"]
Vigyázz, hogy a szögletes zárójel is kell. Másold ki a kódot és az OLDALAKNÁL válaszd ki a contact formot, illeszd be ott ezt a shortkódot szögletes zárójelestől, mentsd el és kész a contact form. A formot a későbbiekben a Kapcsolat menüpont alatt módosíthatod, automatikusan változik a Contact Us menüpont is vele.
Ha valami nem megy, írj privátot, szívesen segítek. A témába vágó további cikkek: [link]
Ezeket böngészd át és sok hasznos dolgot megoldasz egyedül.
Sok sikert!
Ja, elfelejtettem, a képet simán be tudod szúrni a Contact Us oldalba a Wordpress segítségével, de a két hasábot nem ajánlom, mert ahhoz kicsit html-ben kell játszani. Ha csak két oszlop kell, akkor szúrj be egy táblázatot a html nézetben így:
<table>
<tr>
<td>ide jön az egyik oszlop tartalma</td>
<td>ide jön a másik oszlop tartalma</td>
</tr>
</table>
Mondjuk én inkább a sima szöveget preferálnám a táblázat helyett. A hasábolás itt olvasható, de a html nézetről visszaváltasz a Wordpressben a grafikus szerkesztőre, a hasábolás elveszik, így macerás: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
És még javítanám magam:
Vigyázz, hogy a szögletes zárójel is kell. Másold ki a kódot és az OLDALAKNÁL válaszd ki a CONTACT US oldalt, illeszd be ott ezt a shortkódot szögletes zárójelestől, mentsd el és kész a contact form. A formot a későbbiekben a Kapcsolat menüpont alatt módosíthatod, automatikusan változik a Contact Us menüpont is vele.
megcsináltam drag and drop-al ;) szuper lett, vásároltam hozzá egy igényes template-t, és összeraktam az oldalt. nem vagyok kezdő ennyire, konyítok a css-hez, csak a wordpress-t nem simertem. a drag and drop pedig egy igazán jó eszköz azok számára, akik nem ismerik a html/css rejtelmeit 100%-ig (vagyunk páran...) mégsem akarnak tízezreket adni egy honlapért.
de azért köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!