Van-e olyan mozilla kiegészítő amivel meg tudom oldani, hogy ne kérdezze meg hogy elmentheti-e a jelszavat, hanem automatikusan mentse el?
1 kattintásba, másodpercbe kerül hogy megerősítsd a mentést, ez nem egy nagy probléma.
Ellenben ha ezt a lehetőséget arra akarod használni hogy más adatait közben megszerezd és felhasználd, azzal bűncselekményt követsz el, és miután nem nehéz kitalálni hogy ki által történhetett az adatmegszerzés, egy feljelentés esetén kell felelned az elkövetésért.
Nem véletlen hogy a böngésző biztonsági okokból rákérdez a mentésre.
Csak a gyerekem jelszavát szerettem volna megtudni. Biztos hogy nem jelentene fel.
Szóval akkor nincs rá mód?
Nem ez a megfelelő módszer. Bár valóban felelős vagy egy cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes emberért, azért mégsem a háta mögött kellene ezt intézni. Vagy vitát szül, vagy titkolózást vagy bármi negatív dolgot, ami csak rontja a már meg sem lévő bizalmi állapotot. Mert ha most sem lehet vele megbeszélni hogy mit csinál a neten, akkor sejthető hogy nincs biztonságban.
És itt nem is arról van szó hogy tételesen tudni kell hogy mit csinál a gyerek, mert legyen valamennyi magánélete, de ha neked a jelszót el kell lopnod a tudta nélkül, ott már probléma lehet.
Csak egy nagyon egyszerű eset, hogyan lehet védeni a fiatalokat: a Facebook nem használható 13 év alatt, mégis százezernyi gyerek van rá regisztrálva, és ott érhetik veszélyek mert naivak, nem gondolkodnak felelősen, nem érzékelik hogy a neten is kerülhetnek bajba.
Vagy ott az ask.fm amit szintén nem kellene gyerekeknek használniuk, egymást sértegetik vagy alázzák, fenyegetik névtelenül, a hírekig már csak az jut el amikor az áldozat öngyilkos lesz, mert kicsinálják idegileg. Megnézve pár profilt (hiszen nyilvánosak) alig van olyan amiben ne támadnának valakit, mert megtehetik anonim módon.
Vagy ott vannak a kamerás chatek ahol szintén névtelenül sextingelnek, küldik egymásról a meztelen képeket úgy, hogy maguk is bűncselekményt követnek el 18 év alatt.
Ebből a szempontból én is aggódnék mint szülő. Nézd meg az előzményeket, tudj róla hogy milyen oldalt használ hogy tudj közbelépni ha kell, és legyen meg egy olyan kapcsolat amiben a gyerek nem titkolózik ha baja van, hanem segítséget kér. Szerintem ez pont elég, és nem kell olyan mértékben a dolgaiban kutatni amire a kérdés irányul.
Köszönöm az értelmes válaszokat.
A patkányosnak pedig üzenem, hogy nem kéne ítélkezni, amikor nem tudsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!