Mi lehet a gond az internettel?
Upc-s vagyok, és néha (általában hétvégén, de nem mindig, előfordul hétköznap is) a net nagyon akadozik. Kiírja a kis felugró ablak, hogy "egy hálózati kábel nincs bedugva", majd eltűnik, majd megint kiírja, stb. Ez tart délután-estig. Nem csinálok semmit vele, egyszerűen vége lesz, és működik normálisan.
Volt már, hogy hetekig ingadozott. Mostanság csak egy-egy napra. Magától nem valószínű, hogy csak úgy rendbe jön... mi lehet a baj? Előre is köszi a tippeket!
Sanjn ez van. nálam is sokszor problémázik a "nem tudott kapcsolodni a dhcp szerverhez" és "nem tudott címet ígényelni" hibaüzenetek a hibanaplóban... sajnos dinamikus ip-t ad és nem mindíg elérhető. annyit tehetsz, hogy megnézed a hálózati kapcsolatokat és legyen minden automatikus lekérésre állítva. sajnos én beleestem egy típushibás modem webstar (rásózzuk az ügyfélre) kategóriába. ilyenkor újra kell indítani a gépet.amennyiben a hálózattal van a gond csak ők tudnak segíteni (ha akarnak) az ügyfélszolgálaton.
én elmentettem batch fájlba a következő parancsokat (amit beírhatsz a parancssorba) ez szokott segíteni:
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
a release azért kell mert a modem nem tud megújulni.esetleg megpróbálhatod a modem reset -et (kis lyuk amit fogpiszkálóval benyomhatsz), vagy ha már nagyon idegesít (sokszor előfordul) akkor állítsd alapra a windows hálózatot, katalógusfájlok stb visszaállításával (reset) ebben segit a complete internet repair
sajnos az igazi megoldás az ő kezükben van. Talán már áttérhetnének a ipv6 -ra (évek óta)....
Az ipv6 közel sem olyan jó, mint amilyennek tűnik. Igen, több cím van. És?
Megjegyezhetetlen, hosszú, fura a felépítése. Eddig legalább meg tudtam jegyezni a kedvenc szervereim ip címét is. Ezután erre esélyem nincs. Az emberek pedig rohadtul nem fognak tudni átállni, legalább fél éven keresztül állni fog a bál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!