Wifi routerem ip cimét keresem, mert ugye enélkül nem lehet konfigurálni. Nincs róla a neten semmi adat, pairjai nincsenek meg és készülékre sincsen ráirva. Mit tegyek?
igeeen!
a második...dejó hogy megtaláltad,köszönöm :) szóval akkor most mit kéne csinálnom?
Gondolom van egy adsl modemed annak van egy kimenete utp kábelt kell oda dugni.
A kábel másik végét kell a router WAN portjába dugni
Az asztali számítógépedet utpn keresztül összekötöd a routerrel valamelyik LAN feliratú lyukba és most már el kell hogy érjed böngészőn keresztül a 192.168.1.1 ip címet
ez egy hozzáférési pont ez nem router a LAN-ba biztos nem a modemet kell dugni szerintem az asztali pcdet és a számítógép hálózatát tudod elérni pl laptoppal
most kiszállok mert ötletem nincs hogy hogy kell ezzel bűvészkedni valaki itt biztos tudja aki jobban ért hozzá
Nem olvasom el teljesen, bocs, ha nem pont ez volt a dilemma:
Ahogy láttam, van modem + wifi router. Gondolom a modem az adsl.
- Telefonzsinór ADSL modembe bedug, az ethernet kábel modemből kijön, bemegy a wifi router WAN portjába.
- Ethernet kábel kijön a routerből (1. portról mondjuk) a PC-hez. A PC-n ha nincs külön IP konfigurálva, a router dhcp-n kioszt neki (valszeg).
- Innentől PC-n [link] (vagy ami az IP-je a routernek, talán korábban írták is).
- Router - ha támogatja a PPPOE betárcsázást, akkor nyert az ügy, adatokat megadod, csatlakoztatod, és készen is vagy. A Laptop wifin eléri szerintem defaultban, ha nem, akkor routerbe belövöd azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!