Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az internet szolgáltató a...

Az internet szolgáltató a rossz, vagy más lehet a gond?

Figyelt kérdés

Megpróbálom érthetően megfogalmazni. :)

Szóval UPC vezetékes netünk van. A gép, amit használok még nincs egy éves laptop (teljesen jól működik ,semmi baja)

Amikor lett internetünk, akkor kaptunk a UPC-től egy dobozt (nem tudom mi a neve de nem router, mert nem szórja szét a netet). Ebbe a dobozba megy bele a koax kábel, meg a netnek a kábele, ami kapcsolódik a laptophoz. És a doboz pedig jelzi, hogy van internet kapcsolat, minden okés (mivel vannak rajta kis ledek, de biztos látattok már ilyet)

Nos a gondom az, hogy mostanában egyre sűrűbben kell szenvedni a gép bekapcsolása után az internet elérhetőségével! Mivel minden este lekapcsolom a hosszabbítót, így ez a 'dobozka' sincs áram alatt ilyenkor. Mostanság szinte minden nap 10-15 percig szenvednem kell, mire teljes mértékben elérhető lesz az internet.

Ilyenkor ezeket teszem:

1. Minden áram alá kerül, bekapcsolom a gépet. Miután betöltött, megnézem, hogy van-e kapcsolat.

2. Sajnos sokszor azt jelzi, hogy korlátozott a net. Ilyenkor Hálózat 2-t szokott kiírni alul a tálcán)

3. Indítok egy hibaelhárítót.

4. Ha az előbbitől nem jött helyre a dolog, akkor kikapcsolom a dobozt, majd pár másodperc múlva ismét bekapcsolom. Várni kell egy csomót, megint kiírja, hogy korlátozott, majd azt, hogy nincs, aztán ismét korlátozott, végül pedig van.

Amikor van internet, akkor a tálcán már nem Hálózat 2, hanem mindig Hálózat 4 szerepel!

Ha mázlim van és a hibaelhárító elsőre sikeres volt, akkor most már rendben van az IP címem. Úgyhogy gondolom ezzel nem stimmel valami de mégis mi és miért??

Hogyan tudnám ezt a rendszeres macerát kiküszöbölni?

Remélem érthetően írtam le mindent. :)

2013. aug. 13. 01:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sztem úgy, hogy nem áramtalanítod a kábelmodemet, mert:

- amúgy sem fogyaszt sokat (sztem max. pár W)

- különben az esetleges éjszakai frissítésekről lemarad, nem érzékelik a hálózatban, és vszeg emiatt van ez a cumi

Bár én is sokallom a negyedórás felállást (~5percet még normálisnak tartanék)...

Esetleg még azt csinálhatnád, ha még nem csináltad, hogy a kábelmodemet jóval előbb áram alá helyezed, és bekapcsolod mint a gépet, hogy a feljelentkezés/tesztelés fázis rendben lefuthasson mire a windows indul.

2013. aug. 13. 02:19
 2/6 A kérdező kommentje:

ááá modem! Na tudtam én, hogy van neve. :D De idióta vagyok... :)

Előtte szoktam a modemet áram alá helyezni, és erre én is gondoltam, hogy az esti kikapcsolás okozza lassúságot.

Igyekszek semmit nem pazarolni, ezért kapcsolok le mindent estére, kivéve a hűtőt. :)

Kipróbálom akkor, holnap, hogy annak keresek egy másik konnektort. Csak sok UPC-t használótól meg a UPC-nél dolgozóktól hallottam azt, hogy rengetegen viszik vissza ezt a modemet mondván, hogy nem működik megfelelően.

2013. aug. 13. 02:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha gondolod vidd vissza...

Mondom, én is sokallom a negyedórát.

2013. aug. 13. 02:53
 4/6 Lajos54 ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló felállás van, annyi különbséggel, hogy nem Digi, hanem Tarr, ráadásul "3 az egyben", vagyis TV, telefon, internet.

Mivel a telefon is a kábelmodemen keresztül üzemel, emiatt azt nem szoktuk kikapcsolni. (A TV(k) a modem előttről kapja a jelet, azzal semmi gond).

A számítógép bekapcsolása után, amikor már elindult a Windows, még mindig kell várni 3-4 percet, mire a gép és a modem "összebarátkoznak" újra, és lesz net.

Olyan esetben, ha valami miatt (2-3 napig nem vagyunk otthon) minden le van kapcsolva, ez az idő kb. a duplájára nő bekapcsolás után.

Valóban az van, hogy a modem, ha ki van kapcsolva, a szolgáltató szervere "félre teszi", mivel nem érzékeli. Bekapcsolás után, amikor a modem újra kéri a kapcsolatot, időbe telik, hogy újra felálljon a rendszer. Ezután jön még a kommunikáció a számítógép és a modem között, végül ezután áll csak helyre minden.

Én már rákérdeztem, azt mondták, ez nem hiba, ez természetes.

Esetleg egyet megpróbálhatsz: töröld a hálózati kapcsolatot (kapcsolatokat), majd építsd fel újra.

2013. aug. 13. 09:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :) Majd megoldom valahogy, hogy másik konnektorba legyen akkor a modem, csak sajnos hosszabbítóval lehetett megoldani, hogy az ágyhoz elérjen a net.

Ilyenekhez sajna nem értek, hogy hogyan kell hálózatot építeni, pedig 10 éven keresztül tanultam informatikát... sokra megyek vele. :/

2013. aug. 14. 00:31
 6/6 A kérdező kommentje:

Most 20 perccel hamarabb lőttem fel csak a hosszabbítót, így áram alatt volt a modem. Bekapcsoltam a gépet, az ikon szerint volt net, aztán nem töltött így megnéztem. Ez bolond, ezt írta, hogy: Nincs internetkapcsolat (alatta) Internetelérés (alatta) Hálózat 4 internetelérés

Csináltam megint egy hibaelhárítót, miszerint a hiba a volt,hogy nem volt érvényes IP címem, amit kijavított.

Holnap átvariálom a kábeleket, de ha ez nem fog javulni, akkor kénytelen leszek visszavinni a modemet.

2013. aug. 14. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!