Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van olyan (komolyabb) wifi...

Van olyan (komolyabb) wifi router amivel lehetne ftp vagy szervert csinálni?

Figyelt kérdés
Olyan routerre lenne szükségem amire lehet csatlakoztatni külső merevlemezt és abból jelszóval védett szervert csinálni hogy bárhonnan lehessen róla elérni az adatokat vagy esetleg feltölteni.

2013. aug. 3. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Asus RT-N16 router

[link]

2013. aug. 3. 22:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen de ezzel úgy is el lehet érni a meghajtó fájlokat ha egyáltalán nem vagyok a router közelébe hanem máshol vagyok de ott is van internet kapcsolat?
2013. aug. 3. 23:54
 3/5 P.O.C. ***** válasza:

Ennél azért vannak lényegesen olcsóbbak is, lásd TP-Link TL-WR842ND (~kb 7 eFt), ami már tudja ezt.

Amúgy ezek a routerek már gyárilag tudják, hogy a gép bekapcsolása nélkül FTP szervert futtassanak a rájuk kötött külső viyóról. Viszont ha okosítod őket valamilyen linux alapú firmware -el (pl. OpenWrt), akkor a tudásuk megsokszorozható, akár önállóan képesek letöltést végezni, pl. bittorrent.

2013. aug. 4. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:

"ezzel úgy is el lehet érni a meghajtó fájlokat ha egyáltalán nem vagyok a router közelébe hanem máshol vagyok de ott is van internet kapcsolat?"

Ahhoz tudnod kell az IP címedet. Ha dinamikus IP-d van, akkor macerás a dolog. Elvileg ha nem kapcsolódsz le, akkor marad az IP, de a kapcsolat bármi miatt megszakadhat, és az új bejelentkezéskor lehet, hogy másik IP-t kap a router.

Guglival keress rá a dinamikus DNS szolgáltatásra, hátha segít. :)

2013. aug. 5. 09:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Igazából ismerős kérdezte hogy hogy lehetne megoldani mert kevés az a 100 giga amit bérelnek egy cégnél. Én gondoltam hogy már ezek az új routerek csak tudnak annyit hogy lehessen egy kisebb szervert futtatni velük. Ment a zöld.
2013. aug. 5. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!