Az internettel van a baj ilyenkor?
Kábeles UPC net van bekötve, a laptopom még nincs egy éves sem. A net sincs még egy éve bekötve, de úgy egy hónappal hamarabb lett, mint a laptop.
Amikor azt írja ki, hogy hálózat 4, akkor van internet. Ha mást ír ki, akkor nincs. Kábeles UPC netünk van, kaptunk hozzá ilyen kis dobozkát bekötéskor. Másoktól azt hallottam, hogy ezt sokszor visszaviszik kicseréltetni, mert ezzel szokott a gond lenni.
Amikor nincs net, akkor elindítom a hibaelhárítót. Ha ez nem javítja ki a dolgot, akkor kihúzom a gépből a kábelt, várok úgy fél percet, majd vissza. Ha még ez sem használ, akkor lekapcsolom a dobozkát, várok és vissza. A legtöbb esetben a gépet nem kell kikapcsolnom vagy újraindítanom, így azt gyanítom, hogy ezzel a kis dobozkával lehet a gond.
Remélem érthetően írtam le mindent. Szerintetek is ez a baj??
Az a kis dobozka a router lenne ?
Kiírja, hogy hálózat 4 ? Hova ? Mikor ? Miért ?
Milyen os van a gépen ?
Pontosíts, és esetleg tudunk segíteni !
A dobozka, és hasonló kifejezések pedig ilyen témában a helyüket nem állják meg !
Tudom, hogy nem állják meg de nem vagyon informatikus! Másból én is tudnék olyan kifejezést írni, amiről fogalmatok sem lenne, hogy micsoda.
Szóval ez a doboz nem router, tehát nem szórja szét a netet, nem lehet wifiről fogni. Van a koax kábel, az ebbe a dobozba megy bele, meg van a netnek a kábele, az is ebből a dobozból indul ki, és megy a gépbe.
Azért írtam, hogy doboz, mert nem tudom, hogy ennek mi a neve!!!
A hálózat 4-et pedig alul írja ki, a tálcán, ahol megnézed, hogy van-e internet kapcsolat! (ugyebár ott az internet ikon, ráviszed az egeret és kiír valamit...) Nos ott változó, hogy mi van kiírva. De megfigyeltem, hogy ha nem azt írja, hogy "Hálózat 4" és alatta pedig, hogy "internetkapcsolat", akkor mindig babrálni kell, hogy legyen internet.
Most is ez volt, amikor bekapcsoltam a laptopot. Indítottam egy hibaelhárítást, és utána semmi gond nem volt. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű, sokszor negyed órákig vesződni kell és ugyan azt 4x-5x megcsinálni.
A hibaelhárító azt írja ki, hogy "A(z) Ethernet nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval.
Nos ezt a gondot valamikor kijavítja, valamikor nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!