Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért csak félig játsza le a...

Miért csak félig játsza le a hangot youtubon?

Figyelt kérdés

Múltkor néztem youtube-on egy video covert, de csak azt játszotta le, ahogy a lány szintetizátoron játszik, viszont a hangját nem lehetett hallani, csak tátogott. Haverjaim gond nélkül meg tudták nézni a videót a lány énekével együtt. Azóta más videóknál, ahol hasonló volt a helyzet, ugyanúgy nem játssza le a hangot. Például mikor valaki énekel, de a videót maga veszi fel a zenét alákeveri, akkor csak a zenét hallani az éneket nem.

Ha máshol néztem filmeket videókat, de még ha youtube-on néztem más videókat, pl klippeket, akkor is jó volt minden, csak ilyenkor nem. Ami fontos viszont, hogy más gépénél nem volt gond a videókkal!!!

Tudnátok segíteni?

2013. júl. 31. 05:23
 1/9 Válasz Vilmos ***** válasza:

Nem lehet esetleg, hogy vagy a Windows (legfőképp ha 7-es verziót használsz), vagy a hangkártya-drivered mellé telepített hozzátartozó szoftverben egy autómatikus karaoke effektus van bekapcsolva.

Előbbi esetben a Vezérlőpult 'Hardver és Hang' menüponjában a hangbeállításokál valahol a 'Hangszórók' 'Tulajdonság' beállításai között nézheted meg. Utóbbi esetben innét nem tudod, nem ismerhetem a géped hangdriver-ét.

Esetleg ellenőrzésképp próbáld meg ennek a weboldalnak a segítségével letölteni a YouTube-os videót : *****

És a letötltött videófáljt is nézd meg, hogy ott is megvan-e ez a nemkívánt effektus.

Nekem ez az ötlet jutott eszembe! Sok szerencsét!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. júl. 31. 16:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Amit leírtál Vezérlőpultos részt, nem nagyon tudtam megnézni, XP-m van.
2013. aug. 1. 05:34
 3/9 Válasz Vilmos ***** válasza:

És milyen hangkártyád van? : Kell/van hozzá külön speciális driver és program?

No és azt, amit a letöltésről mondtam, próbáltad?

2013. aug. 1. 13:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Sajnos most így nem tudom, de ha az Everestet letöltöm azzal meg tudom nézni, igaz?

Igen, megpróbáltam, de úgy se jó, ha letöltöm. Viszont mikor mp3-ban töltöttem le, rátettem telefonomra és ott jó volt.

Még azon gondolkodtam, amit haverom tanácsolt, hogy a vezérlőpultban frissítem a hangkártya illesztőprogramját. Ez működhet?

2013. aug. 1. 19:13
 5/9 Válasz Vilmos ***** válasza:

"Igen, megpróbáltam, de úgy se jó, ha letöltöm. Viszont mikor mp3-ban töltöttem le, rátettem telefonomra és ott jó volt."

Magyarán Te minden zenét, amiben emberi éneklés van, másképp hallasz.

Én így arra gyanakszom, amit már írtam, hogy lehet, hogy indirekt mód/véletlenül/akaratlanul egy karaoke effektus lett beállítva a gépeden. A driver-hez kapott programokkal lehet néha ilyet csinálni. Például ami a másik, régebbi gépemen volt, ott lehetett hangszínt is szabályozni, meg környezet effektusokat beállítani, mint fürdőszoba-effektus, planetárium, efféle ínyencségek... meg még azon felül is túl, csak azokra már nem emlékszem.

Ezek az effektusok minden hangra/zenére érvényesek voltak, ami csak kijött a gépemből.

Tehát ÉN azt gyanítom, hogy nálad is ilyesmi lehet.

A driver frissítésére nem vennék mérget, bááár.... lehet, nem árthat kipróbálni. Persze amint tudod, hogy milyen driver kell pontosan. Erre volt is egy programom, de most időbe tartana, amíg előkotornám. :/

Az Everest-ről általad írtak pedig tudtommal helyesek. Nem árthat megnézni... már csak azért se, mert így legalább először megnézheted, hogy milyen driver is kell.

Ha már meg van, Google-ben szerintem simán rá fogsz tudni a ZIP csomagra.

Sok sikert!

2013. aug. 1. 22:03
 6/9 A kérdező kommentje:

"Magyarán Te minden zenét, amiben emberi éneklés van, másképp hallasz."

Valamit nagyon félreérthettél ezek szerint. Azt arra értettem, hogy ha youtube-on nézem csak az alap megy, ha letöltöm és gépen nézem úgy is, viszont ha rárakom ezután telefonomra, akkor nem csak az alapot hanem minden ének is hallható. És ez csak egy zenére vonatkozik, a másik aminél csak az alapot lehet hallani, már régebben néztem, nem töltöttem le.

Köszönöm a segítséget!

2013. aug. 2. 00:38
 7/9 Válasz Vilmos ***** válasza:

Te értettél szerintem félre!

Itt a telefonnak semmilyen szerepe nincsen! Semmilyen kacsolatban nincs a számítógéppel, így az azon megjelenő problémával, mindössze annyi, hogy tudjuk, a zenében valóban van ének!

Túlságosan rákoncentráltál arra a mobilra. Még egyszer mondom, semmi további kapcsolatban nincsen a problémával. Nyilván a Te gépeden kívül minden más digitális zenelejátszó (nem hibás) eszközön rendesen meg fog szólalni a zene.

Ez csak egy tapasztalati tényező, ami által Te, s aki ezt a kérdést olvassa, tudja, hogy valóban úgymond "meghamisítja" a számítógépeden a zenét valamely szoftveres - lényegesen kisebb eséllyel netalántán hardveres - tényező.

Akkor "javítanám" magam, az általam leírt s általad idézett mondanivalót annyival, hogy Te A LAPTOPODON minden zenét, amiben emberi éneklés van, másképp hallasz.

Nyilván elég szürrealisztikus gondolat lenne tőlem, ha feltételezném, hogy Te önmagadtól, idegrendszeri hiba folytán mindent másképp hallasz! :P

XDDDD

2013. aug. 2. 15:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Te most engem vagy gyökérnek nézel, vagy ...??? nincs vagy, k*baszott gyökérnek nézel az írottak alapján. Nyilván nincs köze a telefonnak a géphez, én is arra próbáltam célozni, hogy biztos, hogy a gépnek van valami baja, mert ahogy már a kérdés mellé írtam, "Haverjaim gond nélkül meg tudták nézni a videót a lány énekével együtt.".

És miért gondoltam volna ilyen hülyeséget mint amit írtál?

Ne haragudj, de ezek szerint nem értettük meg egymást. :)

Viszont a segítséget köszönöm!

2013. aug. 3. 00:50
 9/9 Válasz Vilmos ***** válasza:

Közel sem néztelek gyökérnek, hanem indokoltam, hogy nem én értettelek félre, hanem Te az egyik mondatomat. És még mindig rád tartozik, hogy e indoklásomat Te, vagy más külsős elfogadja-e, vagy sem.

Félreértések előfordulnak. A valóságban is, és fórumokon is. Max. tisztázzuk, és minden ok, megy tovább.

Szerintem ilyesmi miatt nem kell megsértődni (mivel nem is akartalak sértegetni, sem lenézni azzal, hogy valamit >magyarázok<).

2013. aug. 3. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!