Fénykép katalogizáló program exif adatok alapján?
Szia.
Konkrétan mit szeretnél ?
Van egy olyan programom (saját program) ami a fotózás dátuma alpján átmásolja a képeket - a dátumot az exif adatokból szedi, (eredeti marad, új néven menti el a képeket - pl. 20130729_160532.jpg alakban). Ha kell holnap feltöltöm valahová.
Üdv.
Szia.
Egy kicsit átalakitottam.
Igy most 18 darab Exif adat alapján lehet átmásoltatni vele a képeket, ezek a következők :
Exif01: CameraMake
Exif02: CameraModel
Exif03: DateTime
Exif04: ExposureTime
Exif05: FNumber
Exif06: FocalLength
Exif07: Flash
Exif08: ExposureBiasValue
Exif09: MeteringMode
Exif10: ImageLength
Exif11: ImageWidth
Exif12: Compression Rate
Exif13: ColorSpace
Exif14: XResolution
Exif15: YResolution
Exif16: Artist
Exif17: Software
Exif18: DateTime2
Ha olyan adatot választasz képnévnek amiben nincs érték (üres) akkor EmptyXX-et fog oda irni (pl Exif12 -> Empty12 )
Ha több ugyanolyan név lenne az átmásolás után akkor azokat a filenév végére beszúrt -002, -003, -004, stb. névvel különbözteti meg egymástól a progi.
A filenevet manuálisan vagy dupla kattintással lehet szerkeszteni a filenévbe bármi beirható egyre kell figyelni a program az Exifxx-ek keresi.
pl filenévre : Exif10_x_Exif11_Exif03
(Length_x_Width_DateTime.jpg lesz a kép neve)
Kipróbáltam nállam müködött, de mindenki csak a saját felelőségére használja a programot (érdemes a lépekről mentést késziteni használat előtt), letöltés :
Sok sikert.
Üdv.
Szia!
Egy NAS hiba miatt a teljes archívumom majdnem KO lett. A visszaállításkor kaptam ~70.000 db (nem kamu)képet ömlesztve. Ha megoldható, és jól működik, akkor elkérném az általad dátumra működő progit.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Nidan
Szia.
Természetesen igen, megoldható a dolog, csak egy kicsit kellet keresni : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!