Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha pl én szeretnék egy tárhely...

Ha pl én szeretnék egy tárhely szolgáltatót létre hozni akkor mire lenne szükségem?

Figyelt kérdés

2013. júl. 23. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
pénzre
2013. júl. 23. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja az a legfontosabb mert anélkül nem tudzs hozzákezdeni
2013. júl. 23. 17:44
 3/8 A kérdező kommentje:
tegyük fel hogy a pénz megvan
2013. júl. 23. 17:44
 4/8 Emberek ***** válasza:

szervergépekre, szervernek való oprendszerre, weboldalra, webprogramozói tudásra, minél nagyobb merevlemezekre, és szervertermekre, állandó felügyeletre a gépek mellett, és szünetmentes tápellátásra.

ehhez pedig nem kevés pénz kell

2013. júl. 23. 18:11
 5/8 Drone007 ***** válasza:

Menjünk a nagytól a kicsi felé:

Kapcsolódás az internetes gerinchálózatra: erről nem sokat tudok, de azt hiszem engedélyek kellenek, és persze meg kell fizetni

Szerverterem: állandó hőmérséklettel ~10-15fok (klíma), állandó stabil áramellátással (szünetmentes)

Szervergépek: nagy kapacitású (több Tb) számítógépek (legalább 1), amelyek képesek futtatni a webszervert, mailszervert

Szoftverek (ez akár az ingyenes kategóriába is eshet)

Rendszergazda: profi felügyelet és kezelő a webszerverhez, aki képes helyesen beállítani és felügyelni a webszervert, a beérkező domaineket rendesen kiosztani, ftp és http kiosztásokat rendesen kezelni

Marketing: weboldal, tárhelyeladás, stb...

Egyszeri kezdő költségként és 6 számjegyről van szó, de havonta is belekerül párszázezer forintba a fenntartás.

2013. júl. 24. 06:51
 6/8 Drone007 ***** válasza:

Van egy "viszonylag" olcsóbb megoldás is, hogy egy szerverteremben helyet bérelsz és ott parkoltatod a szervergéped. Ekkor csak a szervergép árát, rendszergazda bérét és a parkoltatás havi költségét kell fizetned. Ez se kevés, de sokan csinálják, mert költségkímélőbb.

Persze ha saját szervertermed van, akkor te is kérhetsz havidíjat parkoltatásért. :)

2013. júl. 24. 06:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt :)
2013. júl. 24. 07:38
 8/8 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb ha mar rendelkezel ügyfél körrel akkor a nagyobb szolgáltatóknál tudsz bérelni olyan szervert vagy tarhelyet amit ki tudsz osztani, magyarán viszonteladó leszel, én ezt tudom ajánlani. De ezt meg akár ügyfélkör nélkül is el lehet kezdeni, általában annyit kell fizetni, amennyit használsz, sőt meg kedvezményekben is részesítenek sokszor a szolgáltatók ha a viszonteladójuk leszel!
2013. nov. 30. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!