Hogyan kell beállítani a levelező klienst, hogy a kiszolgálói fiókomban is megmaradjanak a levelek?
Köszi!
És a Thunderbird-nél hogyan kell ugyanezt beállítani, mint az Outlook-nál?
Az IMAP-os üzeneteket hol tudom beállítani?
Mi a megoldás, ha a szolgáltatónál nincs IMAP lehetőség?
Lehet, hogy én nem értelmezem jól, de a Wikipedia-n a következőket írják a két protokollról:
"A POP3 és az IMAP4 protokoll közötti lényeges különbség a levelek kezelési elvében mutatkozik. Az IMAP segítségével a levelező kliens kapcsolódik a kiszolgálóhoz, és közvetlenül azon manipulálja a leveleket. Ugyanakkor a POP3 protokoll esetében a kiszolgáló csak addig tárolja a levelet, amíg a felhasználó le nem tölti onnan. A két módszer közötti filozófiai eltérést kell leginkább szem előtt tartanunk, mivel mindkét protokoll esetében lehetőség van a másikhoz hasonlatos működés megvalósítására: POP3 használatakor a letöltött leveleket nem feltétlenül kell letörölni a szerverről; IMAP esetén pedig a levelek ideiglenesen a felhasználó gépén tárolódnak, és akár offline is olvashatók maradnak."
Ezek alapján én úgy értelmezem, hogy ha azt akarom, hogy minden levelem megmaradjon a kiszolgálónál és a gépemen is, akkor a IMAP protokollt kel használnom. Jól gondolom?
Ha esetleg csak POP3 lehetőség van, akkor hogyan kell beállítani a Thunderbird-öt, hogy megmaradjon minden változtatás a szerveren is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!