Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez milyen firefox beépülő?

Ez milyen firefox beépülő?

Figyelt kérdés

Tegnap még nem jelent meg sem a facebook idővonalamon, sem a google keresőben reklám. Ma meg már igen.

Eddig nem használtam adblock-ot, akkor nem jelent meg az idővonalamon és a google-ban reklám. Most a beépülővel eltűntek innen a reklámok, viszont a reklámok helyén itt maradt ez az írás: ads not by this site (ads by safesaver plugin).

Vírus nincs a gépemen. Ezt a safesaver(?) plugint sem telepítette fel semmilyen program a gépemre.

2013. júl. 19. 18:35
 1/9 A kérdező kommentje:
Az ott maradt írásra kattintva, ez jön be: [link]
2013. júl. 19. 18:37
 2/9 A kérdező kommentje:
És mi az a MyasHuoopper 1.0 a firfox kiterjesztésében, amit szintén nem töltöttem le a kiegészítőbe.
2013. júl. 19. 19:14
 3/9 A kérdező kommentje:

A toolbar cleaner nem jelez toolbart, beépülőt! Vírus sincs a gépen. A youtube-on a videok is ezzel a ads not by this site- üzenettel jönnek be, ami mint egy reklám, meg kell várni, míg le jár a 8 másodperc.

Adblock plus már fent van a beépülőn!

2013. júl. 19. 23:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 21. 04:18
 5/9 csacsi2 ***** válasza:

nincs mit.most erre mit lehet mondani?! Nem létező kiegészítők vannak a Firefoxban (amik maguktól, önállóan települnek), gyanus viselkedést produkál és azt állítod nem vírus?!

Az. Cseréld le a vírusírtód, de szerintem ez malware.

[link]

[link]

használd a MalwareBytes progit az kinyírja (valószinüleg).

2013. júl. 21. 11:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A malware bytes már sok vírust talált. Ezután letöröltem a firefox-ot, újratelepítettem. Most meg a Delta search keresőt építette be rögtön a keresőnek!
2013. júl. 21. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! A delta search nekem is van, és megőrülök tőle, hogy sehogy se tudom törölni. Az egész Ffoxot töröltem gyökerestől, majd újat telepítettem, egyszer csak megint ott lett :(
2013. júl. 21. 15:03
 8/9 csacsi2 ***** válasza:

Nem tudom milyen vírusírtó / tűzfalat használtok (nem malware) de az eset smart security ugrik a hasonlókra! A tűzfalban (vírusírtó) a veszélyes alkalmazások (adware) keresését be kell jelölni.

A Firefox-ot érdemes teljesen újratelepíteni (uninstall után törölni a registry -ből és a fájlrendszerből)

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__42..

Az adware-k ellen szükség van folyamatos védelemre. Én az Iqbit malwarefrighter-t használtam (adwanced system care része), de mint mondtam az ESET megfogja.

egyes vírusok/malware-k képesek újratenni magukat, mert megmaradnak a registry bejegyzések is. Azokat érdemes ellenőrizni és szükség esetén törölni.

Delta Shearch eltávolítás

[link]

I

javaslom először állítsd le a folyamatot, majd keress rá a fájlok között és töröld.

3 fájl.:

delta-search.exe

random.exe

deltaTlbr.dll

II

Keress rá a programok telepítése / törléséban is, uninstalláld

III

töröld a böngészők kiegészítői/keresőmotor közül (Internet explorer,firefox,chrome...)

IV

futtatásba írd regedit

keresd meg a következő kulcsokat és töröld (biztosabb ha rákeresel "Delta")

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components\random

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\[random]

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell =[random].exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\run\ Delta Search

V

futtass takarítást a gépen (CCleaner-fájlok és registry)

Nézd meg az automatikusan 8windowssal) programok között és töröld! Erre is jó a CCleaner,

vagy futtatásba: msconfig és itt a startup item -nél vedd ki a pipát. induló

VI

Ürítsd ki a dns gyorsítótárat:

Futtatás: cmd

parancssor: ipconfig /flushdns

itt egy jó kis eltávolító leírás még:

[link]

Megelőzendő ezeket Kell egy jó vírusírtó és tűzfal ami folyamatosan figyeli az adatforgalmat és figyeli a veszélyes alkalmazásokat is.

2013. júl. 21. 17:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 21. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!