4G mobilnet modem + Wireless router konfiguráció/telepítés, hogyan?
Adott egy (T-mobil) Alcatel one touch L100 LTE USB Modem + TP-LINK MR3220 3G/4G Wireless Router!
A régi nem LTE képes sticket tudtam telepíteni a routerrel, de ezt az Alcatelt nem sikerült, pedig mindent a leírtak szerint csináltam! a Modem pin kódját kikapcsoltam, hogy automatikusan tudjon kapcsolódni a router a stick-en keresztül, de nem tud! Valakinek van ötlete a problémára?
Talán a kompatibilitással lehet baj, de nincs semmilyen megoldás, hogy tudjam használni a rendszert?
Segítséget előre is köszönöm!
Ez a modem nincs a hivatalos kompatibilitási listán.
Viszont 2 perc guglizás után a következő hozzászólást találtam a PH. fórumon:
"Sziasztok!
A TP-Link TL-MR3420 v2 router működik a T-Mobile Alcatel OneTouch L100V 4G/LTE modemjével, csak a gyári tárcsázási sztringet (*99#) le kell cserléni a modem beállításoknál erre: *99***1# Az APN maradhat "internet". A gyári tárcsázó kóddal sajnos nem kapcsolódik a modem. Nekem így viszont bevált!"
Ha TL-MR3420 v2 -nél bevált, akkor TL-MR3220 v2-nél is megér egy próbát szerintem.
Sok sikert!
Sziasztok!
A kérdésben szereplő router-t (MR3220 V2.2) illetve modemet (L100V) sikerült működőképes állapotba hoznom a fenti beállításokat használva.
Stabilan működik, de a sebességgel valami probléma van.
1) Ha a laptopba dugom az ALcatel stick-et, akkor kb 30Mbit/s
2) Ha a router-be dugom és UTP kábelen csatlakozom a router-hez, akkor a sebesség kb 15-20Mbit/s
3) ...wifin keresztül ugyanez 12-13Mbit/s
(a fenti tesztek alatt csak egy eszközt, egy laptopot csatlakoztattam, nem volt más hálózaton lógó kütyü. Valamint a WIFI router és a laptop 20cm-re volt egymástól)
Van lehetőség ezeken az értékeken valahogy javítani, esetleg beállítani valamit, amitől jobb lesz ? :)
Előre is kösz a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!