Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki segítsen! Két laptop...

Valaki segítsen! Két laptop LAN összekötése játszáshoz, fájlmegosztáshoz. Hogyan kell egy ilyet létrehozni windows 7-nél?

Figyelt kérdés

Sajnos amit neten találok útmutatókat mindegyik mást ír.. és egyik sem egyértelmű..

Addig már eljutottam én is, hogy vettem Crossover Ethernet kábelt..

Beállítottam mindkét laptopon, hogy külön nevük legyen, illetve azonos legyen a WORKGROUP név is.

A speciális megosztási beállításoknál beállítottam mindkét gépen a hálózat felderítést, és a többi is mind be van kapcsolva..)

A TCP/IP-nél (amelyikben a 4-es van) beírtam több neten talált variációt is IP címnek, alhálózati maszknak,

alapértelmezett átjárónak és elsődleges DNS kiszolgálónak is írtak különbözőket, hogy kell/ nem kell, illetve különböző számokat... csomó variációval, sokat végig próbáltam végül az lett, hogy a gépem már nem tudott internetre csatlakozni és csinálnom kellett rendszer vissza állítást... most már nagyon elegem van ebből az egészből, végre akarok egy KONKRÉT, EGYÉRTELMŰ és BIZTOSAN MŰKÖDŐ/BEVÁLT módszert arra, hogy hogy kell két gépet LAN-ban összekötni.. Válaszokat nagyon megköszönöm!

#ethernet #LAN #Crossover #lan összekötés #két laptop
2013. júl. 13. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:

TCP/IP beállításoknál ezeket add meg:

1. gép:

IP cím: 192.168.1.1

Netmask: 255.255.255.0

Átjáró(a te szempontodból nem érdekes a tartalma): hagyd üresen

DNS szerver(a te szempontodból nem érdekes a tartalma): hagyd üresen

1. gép:

IP cím: 192.168.1.2

Netmask: 255.255.255.0

Átjáró(a te szempontodból nem érdekes a tartalma): hagyd üresen

DNS szerver(a te szempontodból nem érdekes a tartalma): hagyd üresen

Pingeld egyik gépről a másikat, egyértelműen a pingnél a másik gép IP címét kell megadnod. Ha ez meg van, és megy a ping, akkor elvileg már tudnak kommunikálni a gépek. Lődd ki a tűzfalad, amíg játszol, illetve file-t osztasz meg. Ezek után a neted nem fog működni, ahhoz, hogy újra tudj netezni a TCP/IP beállításokat vissza kell állítani DHCP-re.

2013. júl. 13. 21:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Mindent értek, csak a pingelést nem. Ezt kitudnád fejteni egy kicsit? az egyik guide-ből rémlett olyasmi, hogy a futtatásba be kell írni a másik IP címét, ezt értetted?

Egyébként ment a zöld!

2013. júl. 13. 21:32
 3/6 A kérdező kommentje:

" TCP/IP beállításokat vissza kell állítani DHCP-re"

Illetve még ezt sem értem, úgy érted, hogy tegyem vissza "IP cím automatikus kérésre"?

2013. júl. 13. 21:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Start---Futtatás--->cmd.exe--->az első gépről ezt írd be, majd enter ping 192.168.1.2

a második gépről pedig ping 192.168.1.1

Ez a parancs csomagokat küld a másik gépnek, ami pedig visszaküldi azt, ez csak arra jó, hogy leellenőrizzük gyorsan, hogy működik e a hálózat. A parancs 4 csomagot küld el, és kiírja, hogy hány jött vissza, és mennyi a veszteség, ha nagy a veszteség(100%) akkor érdemes kikapcsolni a tűzfalat, mert sok esetben tiltva vannak az ICMP csomagok.

2013. júl. 13. 21:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom Windowson pontosan, hogy van, de ez megfelel a DHCP-nek szóval igen, arra rakd, de csak akkor, ha már nem akarsz a másik géppel kommunikálni.
2013. júl. 13. 21:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2013. júl. 13. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!