Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem működik a Firefox, csak...

Nem működik a Firefox, csak ilyen fekete képernyőket ad be. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem kérek olyan válaszokat, hogy váltsak a Chrome-ra, a Firefoxot már megszoktam, nem szeretnék cserélni(ettől függetlenül most Chrome-ról írok). Lefagyott a gép(gyenge a procim...), felhúztam magam és kikapcsoltam az on/off gomb hosszú nyomásával még tegnap, ma amikor bekapcsoltam furcsán nézett ki(fekete majdnem az egész, néhány hely fehér, van olyan amit megjelenít, ha ráviszem stb.). Alaphelyzetbe állítás, újratelepítés volt, de nem segített. Nem találtam, hol lehetne írni a supportnak, ezért kérdezem itt. Előre köszönöm a válaszokat :)

Képek: [link]

[link]

[link]

2013. júl. 12. 18:45
 1/6 Lajos54 ***** válasza:

A Firefox szabályos eltávolítása után keresd meg az otthagyott mappát a programok mappában. Azt is töröld ki, mert maradnak benne adatok a beállításra vonatkozóan. A gép újraindítása után telepítsd fel újra a Tűzrókát.

Ha még ezután is hibás maradna (sajnos van rá esély), akkor újra távolítsd el, és futtassál le valamilyen megbízható regisztrációs adatbázis tisztító programot, hogy az ottmaradt hibás bejegyzéseket eltávolítsa. Ilyenekre gondolok, mint a Wise Registry Cleaner, vagy esetleg a RegCleaner.

Aztán jöhet megint az újratelepítése a Firefoxnak.

2013. júl. 12. 20:17
 2/6 csacsi2 ***** válasza:

A legtöbb esetben a hiba a hardveres gyorsításban van. Nem kompatibilis a webgyorsító. Kapcsold ki. Firefox/beállítások/speciális általános fül. Hardveres gyorsítás engedélyezése ha lehetséges -nél ne legyen pipa. Majd indítsd újra a firefoxot.

Ha nem oldaj meg akkor valamelyik telepített kiegészítő okozza, legutolsó sorban telepítsd újra ahogy az 1. válaszoló írja, vakard le teljesen!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__42..

2013. júl. 12. 21:27
 3/6 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm a tippet, bár sajnos nem segített, pedig töröltem az összes eddigi adatot a Program Files-ból és az AppData-ból is. Mellesleg már a telepítésnél ezt csinálja, letölti, telepíti, de amikor az importálás szakasz van, akkor már fekete az egész és a továbbhaladás is csak a "random" kattintásoknak volt köszönhető(a jobb alsó sarok környékén).

#2 Nem értetted, semmi nem látszik az ablakból, honlapokat néha bead, de a beállítások vagy ilyesmi(könyvjelzők, előzmények) teljesen fekete, viszont az már elég összetett ahhoz, hogy az előbb említett "random" kattintásos módszer ne váljon be. Mindenesetre köszi, biztosan hasznát fogom venni mindkettő válasznak majd valamikor. :)

2013. júl. 15. 17:46
 4/6 anonim válasza:
nálam is ugyanez a probléma van.újratelepítettem és nem működik. neked sikerült csinálni vmit?
2014. okt. 15. 20:29
 5/6 csacsi2 ***** válasza:

amennyiben teljesen friss a telepítésed akkor ki kell zárni a program hibáját.

A gondot ez okozhatja:

"felhúztam magam és kikapcsoltam az on/off gomb hosszú nyomásával még tegnap"

Ilyenkor sérülhetnek fájlok, sőt maga a fájlrendszer.

Sérült fájlok iatt a szoftverek, driverek hibásan működhetnek. Sérülhettek rendszerfájlok is amit újratelepítés, vagy legalább is a telepítővel való kijavítás old meg.

Mivel képi hibáról van szó ezért először a videokártya drivert frissítsd le.

A Sérült fájlrendszert a chkdsk parancssal állíthatod helyre a paríció betüjelét megadva.

Futtatásba írd : cmd

Parancssorba: chkdsk c: /f/r/x

(c: a meghajtó partíció betüjele)

majd újraindítást kér, akkor indítsd újra hagyd lefutni 5 lépésben kijavítja a hibákat.

Sérült rendszerfájlokat (védett fájlok) hasonlóképpen a sfc /scannow parancsal állítod helyre.

Számítógép javítását a telepítőlemezről boot-olva a javítást választva (J) tudod helyretenni.

Amennyiben egy program nem helyesen jelenik meg az a videokártya vezérlő nem megfelelő működésére utal. A Firefox is a megjelenítés gyorsítására hardveres gyorsítást alkalmaz. Amennyiben nem tudja (mert sérült a video illesztő[driver])akkor azt ki kell kapcsolni, vagy drivert frissíteni. Régebbi videokártyáknál már nem lehet ezért kell kikapcsolni (azaz lehet csak nem működik megfelelően) Ezt könnyen ellenőrizheted (ha megjelenik) címsorba beírod about:support és ha a grafika résznél az van hogy nem támogatott, akkor ki kell kapcsolni.

Most hogy miért működik hibásan azt az előzőekben leírtakkal ki lehet zárni.

Újratelepítés (Firefox és VGA driver), operációs és fájlrendszer hibáinak javítása ami sérült fájlok miatt van...

2014. okt. 18. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez volt és hiába töröltem mindent vagy állítottam a hardveres gyorsításon még a videodriveremet is frissítettem,csak a Malwarebytes gyógyította.iszonyat mennyiségű elrejtett vírust és kártevőt talált a gépemen amit a ccleaner de még a combofix sem talált,most meg olyan a gépen mint a ma született csecsemő,a Drakesang meg egy pillanat alatt betölt...
2016. okt. 23. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!