Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért hiányos a magyar Wikipédia?

Miért hiányos a magyar Wikipédia?

Figyelt kérdés

Számtalan alapműveltségi témában vagy nincs szócikke a magyar Wikipédiának vagy nagyon rövid és semmi informatív dolog nincs benne (körülbelül 3-5 mondatos kis nyavalyákról van szó, amit egy kis taknyos 5 éves is képes lenne megírni). Miért vannak ilyen szánalmasan rövid szócikkek a magyar Wikipédiában? Miért hagyják ez csak úgy a Wikipédia-szerkesztők? Nincs a magyar Wikipédián minőségbiztosítás, mint a német Wikipédián?

Olyan elemi dolgoknak nincs tartalmas szócikkük, mint Európa és a többi kontinens földrajza. Szerintetek ez milyen már? Ennek ellenére olyan taknyos kis senkiknek vannak normálisan megírt szócikkük, mint Justin Bieber és társaiknak.

2013. júl. 9. 16:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Na hát igen, erre van igény, sajnos. A celebek, focisták stb. cikkeit jól kidolgozzák, a valóban fontos témákat pedig letudják két mondattal. Komolyan, mint egy adatbázis, ahol érdekes módon még egy-két alapvető téma is megfér. Persze, értem én, hogy önkéntesek csinálják szabadidejükben, olyan témákban, amelyek érdeklik őket, de azért valami minőségbiztosítás lehetne. Van ugye a mondás, miszerint egy bizonyos szint alá nem szabad süllyedni. Sajnos a huwiki kb az a szint alatt van... Meg hát azt is értem, hogy kevesen vagyunk, nyilván nem lehet elvárni, hogy annyian szerkesszék, mint az angolt vagy bármely másikat, de akkor is.. Szóval tényleg nem lehet mást mondani azon kívül, hogy erre van igény. Sajnos. Egyébként én is wikiszerkesztô voltam, szóval nem csak panaszkodok.
2022. aug. 22. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!