Milyen fájlformátummal lehet azt elérni, hogy a honlap kiterjesztése ne látsszon?
Figyelt kérdés
arra lennék kíváncsi milyen kiterjesztésű honlap kell ahhoz hogy csak a domain és az oldal címe látsszon.
valahogy így: " [link]
2013. júl. 5. 09:00
1/8 anonim válasza:
a példánál azért így jelenik meg mert a könyvtárban található egy alapértelmezett index.html vagy index.php ami megnyitódik alapból így nem kell utána írni hogy /index.html
2/8 anonim válasza:
guglizz rá a htaccess és a mode rewrite szavakra
3/8 anonim válasza:
Úgy is lehet ahogy az első válaszoló írta, csak az egy kicsit nehézkes és bugyuta megoldás.
Második voltam.
4/8 anonim válasza:
ezt is lehet de ez magas lesz a kérdezőnek szerintem
5/8 anonim válasza:
bár a kérdés szerintem a bugyuta válaszra irányult inkább.
6/8 anonim válasza:
A kérdés is bugyuta, meg a válasz is, egyezzünk ki ebben srácok. :D
Viccet félretéve:
Az alkönyvtárakba tenni kell egy .htacces-t ami meghatározza a kezdő fájl nevét és kiterjesztését, ezek után csak a mappára kell hivatkozni és kész.
Vagy PHP-val behívogatni a container div-be a kívánt tartalmat, így a kiterjesztésekre nem lesz gondod, csak a fájlnév fog látszani.
7/8 anonim válasza:
#6 válaszoló. Te aztán most rátetted az i-re a pontot a hozzáértéseddel. Semmilyen alkönyvtárakat nem kell létrehozni. Egy rohadt htaccess-t kell csak csinálni a gyökérbe az index.php vagy html mellé, ahol meghatározod, hogy milyen URL-re mit hívjon meg. Ennyi. Szerinted egy ilyen oldalnál, mint a gyakorikerdesek.hu, majd létrehoznak 23942357182 darab alkönyvtárat minden URL-nek? Mert minden kérdésnek saját URL-je van. Itt is htaccess-t használnak.
8/8 A kérdező kommentje:
hát kezdő vagyok, és inkább csak a dizájn az, ami nagyon megy. viszont ez a cím kiirás megtetszett és szerettem volna megtanulni, de nem tudtam mi egyáltalán a neve. most hogy tudom mire kell rákeresni megtom csinálni. köszi a válaszolóknak :)
2013. júl. 5. 16:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!