Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassabb az internet miért?

Lassabb az internet miért?

Figyelt kérdés

Olyan hatalmas problémám van, hogy HFC Networkos internetem van ami így néz ki:Maximális sebesség: Le: 30Mbit/s Fel: 2Mb/s Garantált sebesség: Le: 6Mbit/s Fel:512 kb/s Nekem ehelyett Le: 3.4Mb/s Fel: 35Kb/s A régi házban pedig gyorsabb hogy van ez?

A házunk úgy néz ki, hogy van egy régi házrész ami egy emeletes és mellé lett építve egy két emeletes új. Ezt azért tartom lényegesnek, mert az a ház ki van adva. Az ott lakó csávó is a mi netünket használja és neki állítólag gyorsabb. A fő netkábel az én szobámba (új ház második emelet az ő szobájától a legtávolabbi) megy be a modembe onnan pedig kábellel a gépbe. És nála gyorsabb nekem meg 3.4 fölé nem megy a letöltés.Ha kivan kapcsolva az összes gép akkor se. Kb 6 felé van osztva nála van 4 gép. Amin Wi-Firől megy a net mégis állítólag gyorsabb. Engem ez zavar mert mi fizetünk a netért és nem értem hogy van az, hogy ott gyorsabb, ha valaki tud valami megoldást kérem írja meg! Köszönöm!

2013. jún. 13. 22:17
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy speedtest a maximális 30Mb/s értéket hozza nála , előtte 2 napja lett csomag váltva voltám át nála és ott speedtest nagyon ingadozó volt 5, 3, 10, 12 közt ugrált a letöltés, nekem akkor 1.2 fölé sose ment a Le nála állítólag volt 3-4Mb/s is.
2013. jún. 13. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen routerrel van szétdobva a net? ha nem volt lejelszavazva, akkor beállíthatta magának a QoS-t, és akkor jó hogy felé megy a több net...
2013. jún. 13. 23:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Sima olcsó egy emeletes(1 antennás) router. Lejelszavazva le van, de ő is ezt használja.
2013. jún. 14. 07:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Az olcsó routerek hajlamosak az aránytalan netelosztásra.
2013. jún. 14. 08:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Most megpróbáltam kihúztam a routerből a kábelt és csak az én gépembe jött nett. Ugyan úgy 3.4Mb/s max letöltés van.
2013. jún. 14. 08:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy 3.5Mb/s lassú lenne 4Gb 25 perc az semmi az előző egy órához képest csak azidegesít, hogy neki jött az elöző 12Mb/s-es nettel 4-5Mb/s-el nekem meg 1.2Mb/s al...Meg, hogy nekünk csak két gépre megy nem 2-3-ra + egy telefonra.
2013. jún. 14. 08:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Iktasd ki a kábelt és csak a géppel próbáld ki! Ha így is a garantált alatt vagy, akkor szólj a szolgáltatónak!
2013. jún. 14. 09:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Megcsináltam már semmi változás. :(
2013. jún. 14. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor jöhet a szolgáltató.
2013. jún. 14. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!