Hogy lehet ez? /PAYPAL - csak aki ért hozzá/
Szóval az a helyzet, hogy a paypal számlámra nem tettem pénzt már fél éve, így gyakorlatilag azóta 0 Ft van rajta. Azóta viszont több alkalommal is vásároltam (kb 10 000 Ft értékben azóta). Mivel össze van kötve a bankszámlámmal a paypal számlám gondoltam automatikusan leveszi arról az összeget, viszont a napokban épp néztem, és nincs összekeötve (Úgy emlékeztem régebben megcsináltam az összekötést, de ezek szerint mégsem), valamint utánanéztem a bankszámlámon is és nem történt terhelés a netes vásárlásaim után.
Ebből az következik, hogy teljessen ingyen vásárolgattam az elmult időben, amit nem igazán értek, hogy lehet. Valaki elmondaná, hogy most akkor mi van?
nem lehet, hogy régebben tettél fel rá pénzt, és abból "maradt" még valamennyi?
ellenőrizd a PayPal számládat, hogy mennyi van rajta
Rossz hirem van, nem uszod meg ilyen konnyen es sajnos nincs ilyen bazi szerencsed, hogy ingyen vasarolsz.
Valamit felre neztel, valamit elfelejtettel, de az tutti, hogy a vasarlasoknal, amennyiben a PPt hasznaltad fizetesnel, ugy te a penzedtol, ilyen-olyan uton megszabadultal, csak meg nem vetted eszre, hogy honnan hianyzik.
Ertek a PPhoz, evek ota hasznalom, fizetesre, penzkuldesre, illetve eladasnal arra kapom a penzem.
Az en PPom ossze van kotve a bankszamlammal. Tovabba ossze van kotve egy hitel kartyammal. Ha eladok valamit, akkor jon a vevotol a penz, es a PP egyenlegemben ott van, hogy mennyi az annyi. Legyen pl. 1000
Meglatok valamit es meg akarom venni, legyen 1500.
Fizetesnel a PPal fizetek, es a PP ilyenkor automatikusan eloszor a PP egyenlegen levo ezeressel fizet, es a maradek 500at kivalaszthatom, hogy a bankszamlamrol vegye le, vagy a hitelkartyarol.
Sot, olyat is tudok, hogy veszek valami online boltban valamit, es PPal fizetek. DE! NEM jelentkezek be a PP-omba, a PP csak egy felulet, ahol biztonsagosan hasznalom az egyik bankkartyamat (mert van tobb is;). Vagyis ebben az esetben a bankkartyamrol veszik le a penzt es a PP fogja levenni a penzt es nem az online bolt. De ennel a tranzakcional nem jelentkeztem be a PPomba, vagyis nem a PPal osszekotott bankszamlamat, vagy hitelkartyamat hasznaltam hanem egy olyan bankkartyat, amit a PP nem ismer, a PP csak a kozvetito szerv, hogy ne a vadidegen online boltosnak adjam oda a kartyaszamot.
Ertheto?
Nezd meg az osszes bankszamladat, mert valahonnan hianyzik a penz.
Ha nem, akkor a PPon belul a transaction history menj vissza a legelejere, es biztos lesz ott egy olyan resz, ahol anno raktal penzt a PPodra, vagy kaptal penzt valakitol es ebbol az egyenlegbol koltekeztel es azt hiszed, hogy ingyen vasaroltal...
Igen már megvan a megoldás, az a helyzet, hogy szerencsém az van, mert nem az én kártyámon van, hanem egy ismerősén.
Viszont nem tud róla :P
De azért nem használom ki a helyzetet, elég volt eddig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!