Erről van valakinek bővebb információja? (Tovább lent! )
Sajnos hozzánk csak mobil, ill. mikrohullámos netet tudnak kötni, mivel volt már mobil netem nem éri meg a korlátai végett.. Viszont találtam egy oldalt: [link]
Itt egész korrektek az árak is és a kínálat is. Én erre a csomagra gondoltam, hogy meg rendelem:
ZeroLine 2 Mbps 512 Kbps 2 Mbps
Viszont arra lennék kiváncsi, hogy ez a 512kbps ez azt jelenti, hogy minimum 515 KB-al jön le másodpercenként? Remélem, hogy jól értelmezem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Minimum 512 kbps-vel jön,maximum 2 mbps-sel.
Pl. Ha torrenten töltesz le egy dolgot,akkor jobb klik rá,sávszélesség kiosztása,és tudsz váltani az alacsony,normál,magas között.
A szolgáltatók MegaBitPerSec-ben adják meg a letöltési sebességet, ezt át kell MegaBájtPerSec-re vagy KiloBájtPerSec-re váltani, vagyis 8-al osztani: (a bit-et kis b-vel a bájt-ot nagy B-vel szokták írni)
1Mbps (megabit) = 1000Kbps (kilobit) = 128KB/sec (kilobájt)
2Mbps = 2000Kbps = 256KB/sec
4Mbps = 4000Kbps = 512KB/sec
8Mbps = 1024KB/sec = 1MB/sec (megabájt)
Kábelnetes szolgáltatásnál ez elég magas is lehet:
40Mbps = 5120KB/sec = 5MB/sec
A másik adat a feltöltés sebessége, ennyivel tudsz küldeni:
512Kbps = 64KB/sec
CspCsj válasza:
Akkor azt mondod, hogy 256KB/sec-el tudok letölteni, és 64KB/sec-el tudok feltölteni. A minimális sávszélesség itt a feltöltést jelenti? [link]
Egyébként köszönöm a részletes tájékoztatást, ezt nem igen tudtam.
Sajnos ez a szokás, a szolgáltatók nem tudnak leszokni erről.
A minimális vagyis garantált sávszél azért fontos, mert ha tartósan az alá csökken a sebesség akkor kérhetsz a szolgáltatótól kompenzációt (egyfajta kártérítést).
Ha meg a 2Mbps-et lassúnak érzed, akkor felfelé váltani általában bármikor lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!