Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hamachi IP gépre kapcsolása?

Hamachi IP gépre kapcsolása?

Figyelt kérdés
Régebben már csináltam ilyet, egy játék miatt, ezért tudom, hogy lehet. Hogyan érhetem el azt, hogy a hamachi IP-m legyen a gépem IP címe? A választ előre is köszönöm!
2013. jún. 1. 19:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elvileg át tudod írni a Hamachi címét, de miért jó az neked?
2013. jún. 1. 19:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem a Hamachi címét szeretném, hanem a Hamachi IPjét szeretném a Géprére csatlakoztatni, szóval tulajdonképpen, a Hamachi IP lenne az egyetlen IP a rendszerbben. Azért jó, mert akkor nem változik, nem dinamikus.
2013. jún. 1. 19:58
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Hát megnézem, hogy ezt te hogy csinálod meg.

A dyndns lényegesen egyszerűbb erre a célra...

2013. jún. 1. 20:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. A Hamachi egy VPN kliens, tehát szüksége van egy fizikai internetkapcsolatra, amit a szolgáltató által kapott IP címen keresztül érhetsz el. Át írhatod a hálókártyád IP címét arra, amit a Hamachitól kapsz, de akkor megszakad a internet kapcsolatod, és a mivel nincs élő internet kapcsolatod a Hamachi is ledob.
2013. jún. 1. 20:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor, hogy létezik az, hogy egyszer már megcsináltam, mert leírták egy játéknál, hogy így kell... Nem nem szűnik meg a kapcsolat, az internet továbbra is fut a Hamachi IP címmel.
2013. jún. 1. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Talán úgy, hogy nem tudod mit állítottál be és/vagy nem tudod mit írtál ide. Miért nem szeded elő azt a leírást, hogy mi is vethessünk rá egy pillantást?

Esetleg ha leírod, hogy mi a konkrét probléma (cél, hálózat felépítés, hamachi hogy jön a képbe), akkor még megoldással is tudunk szolgálni.

2013. jún. 1. 21:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem meg, mert az írás elveszett, a célom viszont az, hogy ne dinamikus IP-m legyen, ezért jutott eszembe a hamachi és ez a régi módszer, csak nem tudom, hogy mi a folyamat. Annyit jegyeztem meg belőle, hogy egy 4-5 hosszúságú számot kell átírni 1-es számra és akkor a Hamachi IP-m lesz a valódi IP-m, de ez csak az IP, a többi internetbeállítás megmarad. Tulajdonképpen azért kell az IP, mert szervert akarok üzemeltetni és jó lenne, ha a gép kapná az IP-t így a Hamachi elvileg csak egy, azaz a Host-nak kell, a többieknek nem.
2013. jún. 1. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre való a már említett dyndns v. no-ip.com is. A routerek ismerik ezeket a progikat, illetve minden oprendszerhez vannak hozzá kliensek.
2013. jún. 1. 22:14
 9/12 anonim ***** válasza:
A Hamachi által adott IP címek nem "valódi" IP címek, csak a Hamachi VPN hálózaton belül használhatóak. A Hamachi-t úgy képzeld el, mint egy MSN klienst, van egy azonosítód, ez esetben egy Hamachis IP cím, amivel a felhasználók azonosítani képesek egymást, illetve kommunikálni tudnak egymással, de mindez csak fizikailag kiépített hálózaton keresztül lehetséges, annyi a különbség az MSN és a Hamachi közözz, hogy itt az üzenetek helyet adatcsomagokat küldözget a kliens. Amiről beszélsz az teljességgel megvalósíthatatlan. Fix IP címed akkor lehet, ha a szolgáltatót ráveszed, hogy egy bizonyos összegért rendeljenek egyet a MAC címedhez.
2013. jún. 1. 22:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor egy kérdésem lenne: http://www.youtube.com/watch?v=rXXwTyc02tA - EZ MICSODA? A játék nem a gép IP-jét használta, hanem a hamachijét, ami számomra előny, ugyanis nem vdinamikus az IP. A port változása csupán kenőhab, kis távolság esetén nem kell, mert anélkül is csatlakozik (eddigi tapasztalatok alapján, ez igaz). Szóval nem tudom, hogy annak a folyamatnak mi a névjárása, ami a videóban látható, de erre voltam kíváncsi, később viszont megtaláltam. Azért minden esetre köszönöm!
2013. jún. 2. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!