Valaki elmagyarázná hogyan lehet egy könyvet letölteni netről?
Legyen mondjuk az Egyri csiullagok.Jó,Bepötyögöm keresőbe,meg is találom mondjuk a MEK lapján.
És most?Innentől hogyan tovább?Total Commanderre innentől hogyan tudom letölteni,az egész könyvet?
Valamint ha már megvan,akkor onnan hogyan tudom az e-bookra feltölteni?Jó,bedugom az USB-t,de aztán?Hogyan tudom a gépem letöltései közül átrakni az e-bookra?
Már kezdek beleőrülni,mert hülye vagyok ezekhez.
(mielőtt valaki olyan szavakkal jönne hogy "torrent kliens",meg hasonlók mondom:NEM ÉRTEM)
Rossz helyen keresed:
RTF, PDF, PRC, DjVu ezek lennének eKönyv formátumok, jelen esetben utolsó kettő nincs, RTF meg fapados. Tehát itt PDF-et érdemes leszedni.
Sajnos a legtöbb vagy nem ingyenes vagy ha igen, akkor elég igénytelen kiadás. Ha van igazi eKönyved, akkor vagy simán rátölthető a memóriájára ha SUB-vel összekötöd vagy Wifi-n keresztül, vagy adnak hozzá egy szoftvert ami felteszi, esetleg átkonvertálja a nem hozzá készült könyveket.
A MEK oldalán a kiválasztott könyvnél megtalálod, milyen formátumban tudod letölteni. A pdf leginkább arra jó, ha ki akarod nyomtatni, vagy számítógépről olvasni, a legtöbb e-book olvasó nem jól kezeli a pdf-fájlokat.
A példádban mutatott html-formátumó Egri csillagok teljesen jó, mert html-formátumot is simán visz a legtöbb készülék. Az rtf nem "fapados", mert azt is olvassa a legtöbb olvasó, de át is alakíthatod, mert a wordben elmentheted weblapként is úgy, hogy előtte beállítod, hogy UNICODE-ban legyen a karakterkódolás, és attól kezdve semmi baj nem lesz az ékezetes (idegen nyelvű, olasz, francia, német, dán, stb. karakterek) karakterek megjelenítésével.
A html-ből az ingyenes CALIBRE programmal tudsz pillanatok alatt e-pubot is készíteni, vagy bármely más neked tetsző fájlformátumba átkonvertálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!