Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy sima felhasználó meg...

Egy sima felhasználó meg tudja valahol nézni, hogy egy IP címhez milyen név és cím tartozik? Azaz hogy ki a felhasználója annak az IP címnek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 4. 23:45
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Ha így lenne, mindenki tudna mindenkiről, hogy a neten ki kicsoda.
2009. okt. 4. 23:50
 2/5 anonim ***** válasza:
61%

Erről sokat lehetne mesélni. Egy átlag felhasználó átlag számítógéppel, hardverekkel nem.

Vannak viszont különböző műszerek, amiket sok pénzzel és hozzáértéssel felhasználhatsz olyan dolgokra, amikre elvileg nem kellene. :)

2009. okt. 5. 00:15
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Nem. A hatóságok és a szolgáltatók azonban tudják.
2009. okt. 5. 00:32
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

A [link] például legfeljebb a földrajzi elhelyezkedést adja meg viszont ez sem biztos. A kábelnetes szolgáltatóknál általában jó adja meg a várost esetleg Budapesten a kerületet, de mobil vagy adsl szolgáltatóknál nem tudja követni rendesen a tapasztalataim szerint hogy hol lehet az az ip.

Azt hogy kinél van az ip azt pedig általában tényleg csak a szolgáltató tudja.

Ha az ip cím például üzleti előfizetőnek van a kiadva akkor esetleg még azt lehet megtudni hogy melyik cégnél van.

Ha támadnak arról az ip-ről és ezért érdekelne, akkor javaslom hogy tűzfal, vagy router logokat mellékelve tegyél bejelentést annak a szolgáltatónak akinél az ip van. Ki fogják vizsgálni az esetet és felszólítják az előfizetőjüket hogy hagyjon fel ezzel a tevékenységgel.

Ha a bejelentés jogos és az előfizető nem hagy fel a tevékenységgel vagy többszöri felszólításra sem írtja le mondjuk azt a vírust ami a támadást okozza akkor kikapcsolhatják.

2009. okt. 5. 01:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :) Akkor megnyugodtam kicsit, mert regisztráltam egy-két internetes vásárlói oldalra, és IP cím alapján visszaigazolták a regisztrációt (csak e-mail címet és felhasználónevet kértek). Én pedig nem nagyon szeretném, hogy így be tudjanak azonosítani, na nem mintha tilosban járnék, de nem szeretem az adataimat kitenni a nagyvilágba. :) Főleg hogy egy ritka nevű, azonnal megtalálható személy vagyok :)

Köszi még egyszer.

2009. okt. 5. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!