Egy sima felhasználó meg tudja valahol nézni, hogy egy IP címhez milyen név és cím tartozik? Azaz hogy ki a felhasználója annak az IP címnek?
Erről sokat lehetne mesélni. Egy átlag felhasználó átlag számítógéppel, hardverekkel nem.
Vannak viszont különböző műszerek, amiket sok pénzzel és hozzáértéssel felhasználhatsz olyan dolgokra, amikre elvileg nem kellene. :)
A [link] például legfeljebb a földrajzi elhelyezkedést adja meg viszont ez sem biztos. A kábelnetes szolgáltatóknál általában jó adja meg a várost esetleg Budapesten a kerületet, de mobil vagy adsl szolgáltatóknál nem tudja követni rendesen a tapasztalataim szerint hogy hol lehet az az ip.
Azt hogy kinél van az ip azt pedig általában tényleg csak a szolgáltató tudja.
Ha az ip cím például üzleti előfizetőnek van a kiadva akkor esetleg még azt lehet megtudni hogy melyik cégnél van.
Ha támadnak arról az ip-ről és ezért érdekelne, akkor javaslom hogy tűzfal, vagy router logokat mellékelve tegyél bejelentést annak a szolgáltatónak akinél az ip van. Ki fogják vizsgálni az esetet és felszólítják az előfizetőjüket hogy hagyjon fel ezzel a tevékenységgel.
Ha a bejelentés jogos és az előfizető nem hagy fel a tevékenységgel vagy többszöri felszólításra sem írtja le mondjuk azt a vírust ami a támadást okozza akkor kikapcsolhatják.
Köszönöm a válaszokat. :) Akkor megnyugodtam kicsit, mert regisztráltam egy-két internetes vásárlói oldalra, és IP cím alapján visszaigazolták a regisztrációt (csak e-mail címet és felhasználónevet kértek). Én pedig nem nagyon szeretném, hogy így be tudjanak azonosítani, na nem mintha tilosban járnék, de nem szeretem az adataimat kitenni a nagyvilágba. :) Főleg hogy egy ritka nevű, azonnal megtalálható személy vagyok :)
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!