Miért nem válaszol a hálózati kártya?
Szeretnék beüzemelni egye NETGEAR WGR614 v7 routert elindítom a telepítő cd-t ott vagyok hogy kiválasztom a hálózati kártyát (Realtek PCIe GBE Family Controller) és ezt írja ki:
"A számítógép hálózati kártyája nem válaszol."
"A Telepítési segéd használatához működő Ethernet kártyával rendelkező számítógép szükséges"
"A Telepítési segéd bezárásához kattintson a Kilépés gombra."
Mi lehet a megoldás?
A Digi -s Internetnél ugyebár kapsz a szolgáltatótól az Internethez szükséges felhasználó nevet és jelszavat. A számítógéppel is ennek segítségével tudsz csatlakozni.
A UPS -s leírás -mint mondtam- a UPC -eskre vonatkozik. Ott nincs felhasználó név és jelszó, mert az UPC automatikus (DHCP) csatlakozást használ.
Setup --> Basic settings -nél megkérdi, hogy az internet csatlakozásnál szükség van-e accounra.
"Does You Internet Connection requrie A Login?"
Azt választod hogy igen (Yes).
Login: szolgáltatótól kapott felhasználónév
Password: szolgáltatótól kapott jelszó
--> Apply
Ez után már csatlakoznia kell és jöhet a Wi-Fi beállítása.
Ennek így működnie kéne. Hát akkor passzolok, távlatokban sajnos nem tudok többet segíteni.
Ez a Netgear, amúgy is alja kategória.
Azért köszönöm a segítségedet.
még megpróbálok állítgatni dolgokat sokat úgyse veszíthetek :)
Sikerüült :DDDDD
nem tudom hogy hogyan de működik :D
nagyon nem állítottam át semmit a routeren csak a MTU size ezt átírtam 1454-re nem tudom hogy ez segített-e vagy nem de a lényeg hogy működik.
egyszer csak ránézek a routerre és zöld az internet ami eddig sárga vol :)))
Ilyen csodák megesnek néha a router konfigurálás közben, ezért nem szabad feladni :)
Az MTU a maximális csomag mértet jelenti, az esetek 99% -ában teljesen jó a gyári érték. Ritka az a szolgáltató, aminél ez külön elő van írva x értékre. Szóval valószínűleg nem az volt a baj, de a lényeg hogy most már csatlakozik az a nyomorult jenki sz*rság. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!