Melyik routher a legjobb/hatékonyabb ha van a gépemen net és azt akarom fogni a telóm wifijével?
Ne hallgass az előzőre! A sima adapterrel csak sz*pni fogsz. Ráadásul ha kikapcsolod a gépet, nem fogod tudni tovább használni a netet a telón, a gépet csak azért üzemeltetni meg gazdaságtalan és a felesleges üzemeltetéssel nő az elhasználódás mértéke is.
Ha nem szánsz rá sokat, teljesen alap Wi-Fi routerhez -ami a célnak tökéletesen megfelel- már 3000 Ft -ért hozzájuthatsz: [link]
Igen, hisz épp ez a lényege. A routert úgy képeld el, mint egy kis micro-számítógépet, saját operációs rendszer fut rajta, van saját processzora, ROM -ja és RAM -ja. Éppen csak monitort nem tudsz rákötni. Saját maga csatlakozik és menedzseli és alap szintben védi a hálózatot. Nem kell hozzá külön számítógép.
Ugyan ezt egy sima Wi-Fi adapter nem tudja számítógép nélkül.
És azzal hogy micro-számítógépnek neveztem egyáltalán nem túloztam, mert sok router -re a Linux -ot lehet telepíteni, és azzal okosítható a gyári firmware többnyire gyér tudása. Az enyémen is van (OpenWrt), torrentezek vele a gép kikapcsolásara után is. Illetve fájl szerverként használom külső vinyó van rákötve. A nagyon elvetemültek még játékot is futtatna raja, bár ez utóbbi inkább erőfitogtatás gyakorlati haszna a nullánál is kevesebb.
Nyilván ezt csak érdekességképp mondtam, hétköznapi használatra tökéletes a gyári firmware is.
Persze a router -omon van az USB csatlakozó. És azon van a vinyó. Nem is gondoltam rá, mikor mikor írtam a hsz. -emet, hogy erre külön térjek ki, abszolút triviális dolognak tartottam, hogy mindenki rájön. :)
USB port nélküli router, csak NAS -ra tudna torrentezni. Legtöbb NAS -on meg úgy is alapból van torrent kliens, szóval általában felesleges USB port nélkül routereket okosítani, csak ha valami speciális hálózati beállítás kell amit a gyári firmware nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!