Hogyan tudom azt a képet rögzíteni, amit látok a képernyőmön a számítógépen?
Kérdés: képet vagy videót szeretnél a képernyőn látható dolgokról készíteni?
Ha képet, akkor megnyomod a Print screen billentyűt (vagy lehet, hogy PRTSC-nak van rövidítve, ilyemsit keress) Ezután megnyitod a Paintet, megnyomod egyszerre a CTRL és a "v" gombot (tanácsos előbb lenyomni a ctrlt -t és utána v-t) és be is illeszti az előbb elmentett képernyőképet. Ezek után a kívánt helyre el tudod menteni.
A videófelvevéshez nem értek sajna :)
Van a billentyűzeten egy gomb, az a neve, hogy print screen.
Megnyomod.
Elindítod a paint nevű programot. START >>> Minden Program >>> Kellékek >>> Paint
Ha megy, akkor a paint-en belül Szerkesztés >>> Beillesztés
Ezután File >>> Mentés.
Ha valami van, írj.
Paintben, ha elmented, valami olyan mappába mentsd, amit biztos megtalálsz utána. A kép formátuma legyen .jpg (az alsó görgető sávban ki tudod választani)
Képfeltöltőnek ezt az oldalt tudom ajánlani:
Kattints a tallózás gombra, keresd meg a képet. Duplán kattints rá, majd az oldalon a feltöltés gombra és a kapott linket (ilyesmit keress, hogy direkt link) bár be is tudod ide másolni.
1. voltam
Még két trükk:
A legutóbb használt dolgokat a START >>> Legutóbbi dokumentumok fülben találod. Ha mentéskor nem adtál nevet a képnek, akkor névtelen1.bmp vagy hasonló néven fogod megtalálni. Mentéskor egyébként érdemes elnevezni, mert különben egy hónap múlva már nem emlékszel, hogy a névtelen22.bmp az micsoda.
A Windows alapból a dokumentumokon belül a képek közé teszi a képeket. Azt úgy éred el, hogy START >>> Dokumentumok, kkor megnyílik egy ablak, azon belül kikeresed a Képek nevű mappát, és ott van az új képed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!