URL és Javascript?
Sziasztok, az URL-t meg lehet valahogy trükközni, hogy a megnyitáskor lejátsszon egy az URL-ben esetleg megjelölt javascriptet? Az URL a lényeg, más megoldást is tudok rá, de kíváncsi vagyok.
Thx.
A lényeg 42, de konkrétan mit is szeretnél csinálni?
Attól függően akarsz az oldalon javascriptet futtatni, hogy az URL-nek mi a tartalma?
Részletezem: Több js funkció van az oldalon, és az oldalam URL-jében szeretnék elhelyezni egy olyan részt, amely a lap megnyitásakor rögtön lefuttat egy ott lévő js-t.
Onnan jutott eszembe ilyesmi, mert egyszer elkaptam egy olyan Facebook vírust, ami egy js-sel parasztkodott, és ugye maga az URL volt a bűnös, mivel az valahogy úgy nézett ki, hogy [link] stb - valahogy így, nem emlékszem már. Tehát, hogy nem pl onclick, vagy hasonló akció indítaná el a js-t, hanem maga az URL tartalmazná azt - és így értelemszerűen megnyitáskor futna le.
Összegezve: az URL maga az oldal js parancsához linkelne direktben. Remélem érthető vagyok. :)
Ha csak annyi kell, hogy egy js lefusson az oldal betöltődésekor, akkor a document.onready elég.
Vagy használsz jQuery-t (amit amúgy is érdemes megtanulni) és:
$(document).ready(function() {
// Ide mehet a kód
});
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!