Miért nem működik az internetem routeren keresztül?
Figyelt kérdés
Nem működik itthon a wifim. A laptop érzékeli a routert, de azt írja nincs internet kapcsolat. Kipróbáltam máshol ugyanazt a routert a laptoppal és tökéletesen működött. Teljesen tanácstalan vagyok. Ha egyenesen csatlakoztatom működik. Ha valamit átállítanék a gépen lehetséges, hogy működne vagy forduljak a szolgáltatóhoz?2013. máj. 6. 13:38
1/11 anonim válasza:
Gondolom a routert értetted az alatt hogy "valamit állítanék a gépen". Ez esetben igen, lehet hogy működne, viszont ha a szolgáltatód adta a routert akkor inkább fordulj hozzájuk. Ha saját, akkor sanszos hogy szóba se állnak veled.
2/11 A kérdező kommentje:
Saját.
De miért működik máshol csak itthon nem?
2013. máj. 6. 13:49
3/11 anonim válasza:
Mennyire "máshol"? Ugyan az a szolgáltató? Lehet hogy a szolgáltatónál be van regisztrálva a számítógéped MAC címe, viszont mivel beraktad a routert a géped elé ezért a szolgáltató más címet lát és letilt. Van lehetőség arra hogy más MAC címet közölj a szolgáltatóddal, ezt a routerben kell beállítani. Esetleg írd meg hogy milyen routered van, ha nem tudod hogy milyen beállítást kell keresni akkor így tudlak majd koordinálni
4/11 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a szolgáltató és kipróbáltam máshol a saját ip-mel.
A router TL-WR740N.
Olyan lehet,hogy nálam gyengébb az internet jel és ezért nem működik?
2013. máj. 6. 14:22
5/11 anonim válasza:
Saját ip-vel..?
Ha idáig a számítógépbe dugott kábelnél ment a net, akkor ha a routerbe dugod akkor is mennie kell, tehát a jelerősség nem számít.
6/11 A kérdező kommentje:
igen.
laptopba egyenesen bedugva megy,routeren keresztül nem.
a router máshol működik,csak itthon nem.
2013. máj. 6. 14:30
7/11 anonim válasza:
Sajnos nem nagyon van ötletem akkor. Úgy látom hogy nem vagy teljesen 0 a témában, ezért nem próbálok olyan dolgokat magyarázni hogy biztos a wan-ba dugtad a netet, beállítottad-e a felh.nevet/jelszót, már ha kell egyáltalán, érted.
8/11 anonim válasza:
teljesen kutyult a dolog,
-mi az ,hogy a router máshol ment ?
9/11 anonim válasza:
Esetleg még azt teszteld le hogy ha a laptoppal a routerre nem wifin hanem kábellel csatlakozol úgy mi történik.
10/11 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam már. Sajnos semmi.
Számomra teljesen érthetetlen.
2013. máj. 6. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!