Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem csatlakozik az...

Miért nem csatlakozik az egyetemi eduroam wifihez a telefonom?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nokia 500 telefonom van és az egyetemen megváltozott a wifi most már egységes wifi hálózat van, de a telefonom nem csatlakozik, elvileg kérnie kéne a Neptunos felhasználónevet és jelszót, de nem kéri és egy idő után kiírja, hogy sikertelen a kapcsolódás.

2013. máj. 4. 17:06
 1/4 anonim válasza:

Jelenleg én is bajlódom az Eduroammal, bár én laptopon, és lehet, hogy nálam van a hiba, de azért pár dolgok ajánlok, úgyse jött még válasz.

Néhány egyetem leírását elolvasva úgy tűnik, a csatlakozás nme triviális, azaz nem annyi, hogy rákattintunk a listából és csatlakozunk. Egyik helyen nem említik meg ezt a lehetőséget, másik helyen meg egyenesen azt írják, hogy érdemes az automatiusan megjelenő tételt kitörölni, és magunk beállítani a kapcsolatot.

Tehát, hogy mit tegyél: Először mindenképpen tanulmányozd át az egyetemed Eduroam-leírását (valahol a honlapjukon megtalálod, vagy guglizd ki). Ott részletesen le van írva, hogy számítógépen miként kell beállítani a kapcsolatot. Neked ugyan telefonod van, de ott is jól kell beállítani a különböző protokollokat. Javaslom, hogy ez alapján próbáld lépésről lépésre beállítani a telefonodon, hátha sikerül.

Ha nem megy, nézz még esetleg szét itt:

[link]

Itt az első link kifejezetten valamilyen telefonra írja le. (Ezek a linkek persze csak jobb megoldás híján követendőek, ugyanis sokféle telefon van, és persze a küönböző egyetemeken eltérhet a hálózat konfigurációja.)

2013. máj. 27. 17:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm :)

Szétnézek, hátha okosabb leszek :D

2013. jún. 4. 12:39
 3/4 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy nekem a Debreceni Egyetemhez kéne olyan link és ezen az oldalon nincsen
2013. jún. 4. 12:42
 4/4 anonim válasza:
100%
eduroam.unideb.hu
2013. jún. 4. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!