A szomszéd házába egy órája csapott bele a villám. Elment a routerünk? Többi lenn.
Áram van, nekünk minden áram alatt tartott gép megúszta, tv, nyomtató, hifi, dvd, stb., de a routeren a három ledes „gomb” közül csak 2 világít zölden azóta, a „Power” feliratú (nyilván azért, mert áram van), a „WLAN” is (gondolom mert nem a szolgáltatással van gond), de a „DMZ” nem világít. Kikapcsoltam és újra be, de nem működik továbbra sem, majd még egyszer újraindítottam, szintén semmi. A számítógép csatlakoztatva van elvileg, de mégsem működik a net.
A kérdésem az, hogy ez azt jelenti, hogy a router elszállt? Mit jelent a „DMZ” felirat? Mit lehet vele csinálni? Vagy most amíg nincs router, nem lesz használható a net sem?
Előre köszönöm szépen a válaszokat! (úgy mondjátok, hogy nőként megértsem.. :D )
Ha szerencséd van, akkor csak a router purcant ki, bár elég érdekes lenne. Router nélkül egy gépen fogsz tudni netezni, ha másnak nincs baja.
Szerintem hívj egy szakit, aki majd megmondja pontosan, hogy minek lett baja.
ha a telefon is süket, akkor lehet hogy a szolgáltatással van a probléma
de a szomszédnak mondhatod, hogy ha van biztosítása a házra, akkor menjen a biztosítóhoz, mert a villám okozta károkra is szoktak biztosítást vállalni
DMZ (DeMilitarizált Zóna)
A DMZ egy olyan beállítás, amikor a router nem rejti el a tűzfala mögé a gépet.
Utolsónak külön köszönöm. :)
Akkor annak nem is feltétlen kell világítania. Látszik, hogy nagy szakértő vagyok.. :$ :D Mindegy, ettől függetlenül még nem működik a net a villám óta, szóval biztos gond van a routerrel. De ez legyen a legkevesebb, legalább nekünk nem kell új kéményt rakatni meg tetőt cserélni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!