Feltöltöttem youtube-ra egy filmet de másnapjára letiltották mert hogy követeli a Universal Pictures szerzői jogokat hogyan töltsem fel úgy hogy többet ez ne forduljon ellő? Valamit a videó alá kell irni vagy hogy?
Töltsd fel még párszor, aztán végleg kitiltanak.
Ami nem a te szellemi terméked és nem rendelkezel a terjesztés jogával, azt nem töltheted fel. Az egy dolog, hogy mégis sok film fent van, de csak annyi, hogy azokat még nem vették észre.
Azzal hogy te YT-n közzé teszel filmet, megkárosítod a film készítőit mert ingyen felkínálod mindenkinek az ő produktumukat, amit ők azért készítettek hogy profitáljanak belőle. Most min változtat hogyha ez és ez szellemi tulajdona?!
Kapizsgálod már?
Én sem egészen értem a szabályozást, egyszer feltöltöttem egy két és félperces részletet az All Quiet on the Western Front-ból (1930). Egy ilyen részlet csak reklám egy ilyen régi filmnek, amit szerintem manapság elég kevesen kereshetnek és egy ekkora részletre még csak ráfogni sem lehet, hogy pótolná a teljes fim megnézését. Teljes filmek és hosszabb részletek vannak feltöltve hónapokig más filmekből, ez az egy, ahol ráadásul imdb linkkel megjelöltem, hogy melyiket keressék a nézők, valamiért ]{urvára szúrta a szemüket. Egy 82 éves filmnél!
Bár meg tulajdonképpen nem lep meg, az USA szerzői jogi törvények egyszerűen borzalmasak és még inkább szigorítanának rajta (ACTA; SOPA), hogy egy képet se tölthess fel a saját blogodra az írott kritikád mellé, mert letiltanak a g€cibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!