Hogyan kell linkelni?
Ha a " http://" karakterekkel kezded a linket, a gyakorikerdesek.hu motorja felismeri egyből. pl [link]
Fórumokba általában bbcode-ot kell használni, pl
[url]www.gyakorikerdesek.hu[/url]
vagy
[url=www.gyakorikerdesek.hu]IDE KATTINTS[/url]
Az első esetben csak a link jelenik meg kattinthatóan, a második esetben az IDE KATTINTS szóra kell kattintani, hogy elvigyen az oldalra. Ezeket simán szövegként kell beírni, a fórummotor felismeri majd. Persze ahány ház, annyi szokás - sokféle megoldás létezhet még, oldalfüggő.
Egy lapfülön megnyitod azt az oldalt amit linkelni akarsz, egy másikon azt amelyiken meg akarod osztani. A linkelendő oldal címsorában lévő szöveget kell másolni. A címsor az a terület, ahol az oldal elérési útvonala is megjelenik: [link]
A bal egérgombbal belekattintva a teljes szöveg kijelölésre kerül, de megoldható ez a bal egérgomb nyomva tartásával és az egér húzásával is, vagy a belekattintás és CTRL+A kombinációval is.
Ha a kijelölés megtörtént, akkor a jobb klikk/másolás vagy CTRL+V kombináció lenyomásával másolhatóvá válik a link. A másik oldalt megnyitva a szövegmezőbe be lehet illeszteni a linket, ami vagy a jobb klikk/beillesztés vagy a CTRL+V kombinációval történik.
A másolós módszeren kívül az is működik, ha a kijelölt szövege bal egérgombbal kattintasz és azt nyomva tartva húzod. Először a másik oldal lapfülére húzod az egeret hogy átugorjon rá a böngésző, majd belehúzod a linket a szövegmezőbe, és akkor is belekerül.
Oldalfüggő hogy a link átváltozik-e hivatkozássá vagy külön be kell másolni a címsorba a megnyitáshoz.
de drága, ne titokzatoskodjál annyira ,ha végig csinálom neked a 9-es ie-vel,merthogy nekem most ez van,
-és visszaírsz majd,hogy ba +,nekem nem is így néz ki az explorerem !akkor lehidalok valszeg,
Nem tudom, mire vagy kíváncsi? Hogy hányas verzió? Talán 2010-es de vagyok biztos benne. A crohmmal nincs ennyi vesződség? Mert ha nincs, abban is levezetheted.
Előre is köszi.
na én vagyok egy másik öreg..
én úgy értelmezem a kérdést, hogy a ctrl c, ctrl v re vagy kiváncsi? vagy valami ilyesmire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!