Mennyire megbízhatók a proxy szerverek?
Figyelt kérdés
Valóban el tudják rejteni az internetezőt úgy, hogy ne lehessen tudni honnan netezik? Tehát mondjuk milyen ip-ről kattint rá egy linkre, vagy egy hirdetésre.2013. márc. 27. 00:31
1/3 anonim válasza:
Többféle proxy van. Leggyakrabban transparent és anonymous szervereket lehet elérni. A transparent azt jelenti, hogy bár a proxy keresztül megy az adat, de a proxy továbbítja a te hálózati adataidat is (pl ip) a célszerver felé. Az anonymous szerver rendesen elrejt, nem továbbítja az adataidat. Viszont amennyire tudom ezt távolról nem könnyű megállapítani csak a proxy ismeretében, meg kell bízni abban, amit írnak (vagy ki lehet próbálni pár alap hálózat analizáló honlapot).
A legtöbb proxy egyébként nem rejti véka alá, hogy ők proxyk, így még ha el is rejtenek, a célszerveren tudják, hogy valaki rejtőzni próbál, sok helyen a proxyk le vannak tiltva, nem lehet használni őket ezeken az oldalakon.
2/3 A kérdező kommentje:
A legutóbbi mondatodtól féltem. Ha látják, hogy a proxy szerver az egy proxy szerver, az nekem nem jó.
2013. márc. 27. 00:49
3/3 A kérdező kommentje:
Egyébként a válaszodat pedig köszönöm!
2013. márc. 27. 00:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!