Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudnák csatlakozni?

Hogy tudnák csatlakozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hogy tudnák csatlakozni a telefonommal a számítógépemre hogy ha ki van kapcsolva a gép? (vagy a gépnek folyton mennie kell?:( )

Mert én használtan vettem a routert és nem tudom a jelszavát se ezt hogy tudnám megcsinálni?

2013. márc. 10. 08:59
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

Le kell szedni a router kézikönyvét a gyártó honlapjáról, ki kell reset -elni a router -t és szépen beállítani az internetkapcsolatodnak megfelelően. Innentől kezdve a router előírásszerűen fog menni a te általad megadott jelszóval, a számítógép fölösleges üzemeltetése nélkül.

(Ilyen kevés rendelkezésre álló infóból egyelőre ennyit tudok mondani.)

2013. márc. 10. 09:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Szóval akkor meg lehet ugyis csinálni hogy ha ki van kapcsolva a gép akkor ugy is tudnák a telefonommal netezni wifivel?

Amúgy nekem naracomos az internetem és nem routeres csak én vettem hozzá de ugye ez nem gond és akkor ezt az internetet is meglehet osztani routerel?

2013. márc. 10. 09:21
 3/4 P.O.C. ***** válasza:

"Szóval akkor meg lehet ugyis csinálni hogy ha ki van kapcsolva a gép akkor úgy is tudnák a telefonommal netezni wifivel? "

Pontosan! A routert úgy kell elképzelni mint egy mikro-számítógépet. Van processzora RAM -ja és ROM -ra és szoftver fut rajta (firmware). Önállóan képes megosztani a netet és életben tartani azt. Persze ehhez normálisan be kell konfigurálni, mivel a router nem fogja helyetted kitalálni hogy te mit akarsz és milyen internetkapcsolatod van.

"Amúgy nekem naracomos az internetem és nem routeres csak én vettem hozzá de ugye ez nem gond és akkor ezt az internetet is meglehet osztani routerel?"

Jól gondolod. Teljesen mindegy hogy te veszel router -t vagy a szolgáltató biztosítja, a lényegen nem változtat. Persze ha te külön veszel, akkor gazdaságosabb, mivel nem kell ebből a szempontból is együttműködni velük és minden sz*rt használni amit rátukmálnak extrém árréssel.

2013. márc. 10. 09:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Ezeknek a válaszoknak nagyon örülök :)

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! :)

2013. márc. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!