Router LAN portjára csatlakoztatott netet lehet használni a többi LAN portról?
A routernek általában a WAN portját szoktuk használni, de ha jól értem a kérdést akkor igen.
A LAN portokat egy switch köti össze, ha önmagában rájuk kötsz gépeket, azok látják egymást és lehet másolni is köztük.
Lehet, de gondok lesznek, mivel akkor csak 1 géppel fogod tudni valószínűleg használni.
Inkább használd rendeltetés szerűen!
Pont a hozzádhasonlók miatt tiltják a router használatot, mert az ilyen bekötésekből szoktak a problémák lenni (pl a routered is elkezd kiosztogatni IP címeket és hasonlók).
#7-es leírta a frankót, de ha tilos, akkor az tilos.
Na így már valóban más a szitu.
Igen, ezt a bekötést gyorsan felejtsd el, mert elég zabos lesz a rendszergazda, amikor pár órán át keresi azt a h*lyét aki miatt lehal a hálózat. (Tudom milyen ez én is kerestem már ilyen embert nem is egyszer...)
Egyik megoldás a MAC cím klónozása az eszközbe.
A másik megoldás a DHCP szerver kikapcsolása és úgy a lan portok használata. (De ezt inkább neked nem ajánlom!!!)
Harmadik megoldás egy olcsó switch beszerzése. Ez a legbiztosabb, mert szabályt nem szeg és tuti nem tudsz gondot okozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!