Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tényleg ennyire hülyének...

Tényleg ennyire hülyének nézik a szolgáltatók az embert?

Figyelt kérdés

Tudom, fura kérdés, de kíváncsi vagyok mással is előfordult e már.

Tegnapi nap folyamán lelassult az internetem, elég durván.

5 Mbit/s-es csomagra vagyok előfizetve korlátlan letöltéssel, ám most ez lelassult 200 Kbit/s-re... Felhívom a szolgáltatóm és mondom neki, hogy mi a probléma erre azt mondja, hogy túl sokat töltöttem le. Mondom neki WTF? Hiszen korlátlan és 2 évig nem volt ilyen gond. Erre azt mondja, hogy az nem számít mert elhasználtam az 5 Mbit/s-em :D(konkrétan így mondta) és ilyenkor lelassítják 200 kbit/s-re és ha még többet töltök akkor 100-ra. Na itt mondtam azt neki, hogy kérem a szerződés adatait mert lemondom az előfizetést(március 1-én jár le)...

Most komolyan, tényleg ennyire hülyének nézik ezek az embert?

2013. febr. 25. 10:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez mégis melyik szolgáltató ?
2013. febr. 25. 10:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem MO-n élek, hanem SK-ban szóval szerintem nem ismered.

De ha érdekel akkor Slovanet a nevük.

2013. febr. 25. 10:23
 3/10 anonim válasza:
Igen, valamilyen szinten minden szolgáltató szereti kóstolgatni az embert, figyelni, meddig nézheti hülyének,de ha megemlíted a szerződésbontást, vagy a fogyasztóvédelmet, akkor általában helyrerázódik az ügyintéző agya és modort vált.
2013. febr. 25. 10:26
 4/10 anonim válasza:
Úgy látszik, világszerte egyformák...
2013. febr. 25. 10:28
 5/10 A kérdező kommentje:

# 3/4 Időpont ma 10:26

Hát na ja, de most nekem szerencsém van mert lejár a szerződésem március 1-én szóval gond nélkül lemondhatom, de ha nem járna le a szerződés akkor a lemondás 200 euró büntetéssel járna, szóval ez sem igazán reális fenyegetés nekik, csak akkor ha lejár a hűségnyilatkozat.

2013. febr. 25. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:

hívnak egy kit helyre pont az ilyen telefonok lébonyolítása is köztük van és hát belefutottam egy két olyan diszpécserbe aki hááát mit mondjak lehet hogy csak sima értségi van aztán tudás -0

Legutóbb 10 megás net ment 4 megával telefon zenehalgátas várakozás

Azt mondták nekem hogy reset huzam ki dugjam vissza várjak 5 percet

mire én ezt már rég megtetem

tete a fene csak reset volt

na sebesség mérés

hiba maradt ,mire a szolgáltató hölgy azt mondta nálunk van a hiba és őnáluk minden rendben azt mondtam a tulajnak kérjen helyszíni szemlét úgy hogy csak a bemeneteket nézik meg ami megy a házba

ki jöttek meg pucolták a poznán a dolgokat és voállá 10 megás a net

:))

akkor kinél a hiba ??

2013. febr. 25. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Az igen. Én a Magyar Telekommal ( T-Home ) volt egy kis balhém mert teljesen hülyének néztek. Megrendeltem az 50/25 Mbites netet tőlük ( Pontosabban ezt: [link] ). Bekötötték a netet, a szerelők nagyon kedvesek voltak, végig viccelődtek, kávéval is megkínáltam őket. Aznap amikor bekötötték tökéletesen ment a net 50/25 Mbittel viszont másnap észrevettem hogy lelassult. Gyorsan egy speedtest mérés és 30/5 Mbites sebességet mért ( ez pont az eggyel kisebb csomag sebessége ). Ügyfélszolgálatot hívtam és bő fél óra múlva élő emberrel is találkoztam a vonal túlsó végén. Elmondtam a panaszomat erre fel meg elkezdi hogy én nem vagyok tisztába az internetsebesség váltószámaival és a net tökéletesen működik. De mondom hogy a speedtest.net Mbitben méri a sebessége és önök is Mbitben adják meg a sebességet és bizony 30 Mbit az nem egyenlő 50 Mbittel. Erre meg ő elkezdi hogy a speedtest.net Megabájtban adja meg a sebességet és ők Megabitben és 30 Megabájt az egyenlő 50 Mbittel :D ( Itt hátast dobtam ) de aztán felhoztam neki a rendelkezésre álló 1 hónap próbaidőt amin belül ingyen fel lehet mondani a szolgáltatást ha nem vagyok vele megelégedve. Erre csak hebegett habogott majd amikor leraktam a telefon csodák csodájára ment is a net 50/25 Mbittel. :D
2013. febr. 25. 14:42
 8/10 Lajos54 ***** válasza:

Vajon mitől olyan ismerős a történet? :)

Talán attól, hogy szintén Tré-online.

Adva van az 50/25-ös csomag, optikai kábel, korlátlan internethasználat. Friss, gyors, nagy öröm a családban. Nosza rajta, az ország másik felébe rokonsághoz hadd menjen a saját, házi videók tömkelege (születés és névnap, esküvő stb.)

Két nap múlva net piszokul belassul, hibakeresés, a végén szolgáltató.

Indok: túl nagy az adatforgalom, ilyenkor lekorlátoz a rendszer. Kérdem én, akkor mitől korlátlan, ha korlátozott? Persze nem tudják elfogadható magyarázattal alátámasztani. Sajnos nem léptem fel határozottabban időben, így egy évig kénytelen voltam náluk maradni. Talán nem meglepő, hogy a hűségidő lejártával azonnal váltottam...

2013. febr. 26. 11:01
 9/10 A kérdező kommentje:

És mennyi idő után engedték meg ismét a teljes sávszélt?

Ma feladtam a lemondást és aláírtam egy másik szolgáltatóval, de 1 hónap míg lemondják és 1 hónap míg menni fog az új szóval addig ezzel kell boldogulnom, de 200 kbit/s-el nem nagyon lehet boldogulni...

2013. febr. 26. 23:22
 10/10 Lajos54 ***** válasza:

Az igaz, hogy minimális használat mellett pár napon belül újra megvolt a teljes sávszélesség (kivéve a kora esti órákat, akkor mérés alapján eléggé visszaesett, de ezt az okozta, hogy sokan használták a környéken. A garantált sávszélesség ilyenkor is bőven megvolt).

De ha tudom előre, hogy nem használhatom ki, akkor eleve meg sem rendelem, csak az olcsóbb csomagot. Átlagos böngészésre, e-mail küldésre, sőt akár online videó nézésre az is bőven elég lett volna.

A mostani szolgáltatónál nincs ilyen adatforgalom alapján való korlátozás. Igaz, csak 20/5 Mbit/s a sebesség, de az szinte mindig megvan, minimális eltérésekkel. Ráadásul most márciusban állítólag ugyanezért az árért megemelik 50/15-re.

2013. febr. 27. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!