Wifi routert, hogy kell bekonfigurálni?
vettem egy wifi routert, be kötöttem, és jött volna ugye maga a ''telepítés'' amit kaptam hozzá lapot azon ott is volt, hogy mit kell beírni a böngésző címsorába. (***.***.*.* ->8 szám) de ha ezt berom, akkor csak tölt és tölt, majd kiírja, hogy probléma az oldal betöltése közben.
volt hozzá egy másik lap azon egy weboldal címe volt, de azse él már.
Ilyenkor mi a teendő? Hogy tudnám működésre bírni?
Kaptam hozá cd-t is de azon is az van ami a lapokon.
Egyébként TP-Link TL-wr743nd típusú router
Amit kicsillagoztál nem jelszó, másnál is az a belső IP.
Szerintem szólj valakinek, aki állított már be routert és majd 10 perc alatt megcsinálja.
Először indítsd el a CD-t, majd kövesd az ott megjelenő utasításokat. (lehet, hogy angol nyelvű, de a képek útbaigazítanak).
Pl. csatlakoztatod szépen sorjában a routert a modemhez, majd a számítógépet a routerhez. Aztán írod be a böngésződ címsorába a kapott IP címet ( nagy eséllyel 192.168.1.1 vagy hasonló). Akkor eléred a webes beállító felületet, szépen beírkálod a szükséges adatokat (elérés neve, jelszó), majd mented. Az újabb routerek telepítő CD-je szépen végigvezet mindezen.
Ezzel ha megvagy, kihúzod a géped és a router közti kábelt, megkeresteted vele a wifi kapcsolatot, beállítod a jelszót (amit az előbb adtál) és már működik is.
Ellenőrizd ezeket a lépéseket:
már megoldottam.
találtam egy angol útmutatót ahol leírták hogy az ip-m egy bizonyos intervallum közti szám lehet. Csak mivel a leírásba úgy volt, hogy az ip-nek fixnek kell lennie így nem is foglalkoztam vele. De így hogy megtaláltam azt az apróbetűs részt, beállítottam egy ip-t a gépnek, és így már jó is, a megadott ip-t a böngészőbe írva egyből bejött az ablak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!