Miért nincs internetkapcsolat a Wifi routerrel?
Vettem egy TP-Link TL-WR740N típusú wifi routert, majd telepítettem azt cd-ről az előírtaknak megfelelően (vagy legalábbis törekedtem rá, hisz mégse megy), majd egy reset után az itt leírt lépéseken is végig mentem: [link]
A kapcsolat a számítógépem és a router között fennáll, felismerik egymást és a jel is erős. A Vezérlőpultban, a Hálózatoknál azt írja, hogy a hiba nem a router és a számítógép, hanem az internet és a router között van. Mi lehet a hiba? Lehet, hogy az internet-szolgáltatóm kódolta a modemet, amiért nincs kapcsolat? Vagy mégis mi lehet a baj?
A routerben webes felületén mit ír a státusz (legfölső menü), kaptál IP címeket WAN oldalon?
Milyen típusú interneted van milyen típusú modemmel?
Status
Firmware Version: 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n
Hardware Version: WR740N v4 00000000
Kaptam IP címet, statikusom van, minden ki van töltve, kivéve a DNS server, olyat nem írtak sehol (automatikus lekérésre van állítva, ahogy a leírásban szerepel).
Az internetem egy 6 megás (azt hiszem) kiszerelés, egy helyi szolgáltatótól, Sághy-Sat néven fut.
A modemem típusa: Thomson THG-540.
Van rá példa, de szerintem a te estedben nem ez a helyzet.
Neked mindenképp Dynamic IP kéne beállítanod, ugyanis ez van a szolgáltatód honlapján:
"FELHASZNÁLÓBARÁT BEÁLLÍTÁSOK, EGYSZERŰ HASZNÁLAT
A Sághy-Sat Internet használata rendkívül egyszerű, mert a számítógép elindulása után automatikusan "felépül" az internet kapcsolat, tehát az előfizetőnek nincs teendője a csatlakozással (tárcsázás, csatlakoztatás). Szolgáltatásban publikus dinamikus IP címekkel szolgáltatunk , melyeket DHCP oszt ki az ügyfeleknek. A megoldás nagyon egyszerűvé teszi a felhasználók számára a csatlakozást, mert semmilyen hálózati beállítást nem igényel az előfizető gépén."
MAC Címet klónoztad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!