Hogy tudom egy távoli KIKAPCSOLT számítógép IP-jét lekérdezni?
mivel, hogy kikapcsolt állapotban, vszínű, hogy nem csatlakozik a NET-re, ezáltal a szolgáltató sem tud neki kiosztani IP-t...
...a többin gondolkodj el!
Valamint az IP cím ismeretében, hogy tudom megtudni a MAC címemet?
Operációs Rendszerem: Windows XP SP2 Professional
Kikapcsolt gépnek nincs IP-je -> nem is lehet megtudni.
Főleg manapság, amikor DHCP-vel osztanak már szinte mindenhol mindent.
MAC címet sem fogsz tudni lekérni, max a belső LAN hálózaton, ahol csak switch van közted és a célgép között. Ha van már egy darab router is, akkor buktad a dolgot.
Távoli ébresztést neten keresztül, csak router -el tudsz kivitelzeni. Annak az ARP táblájában össze tudod rendelni a hálókari MAC címét belső IP címmel. A router meg folyamatosan online maradhat a gép kikapcsolása után is. Így tudja fogadni a kívülről érkező kéréseket. Persze ekkor is a külső internetes IP címmel tudsz hivatkozni, és kell még jó néhány speciális beállítás is. Pl portátirányítás.
Itt elég szépen le van vezetve egy konkrét példa:
Tényleg néha nem ártana elolvasni, amit a többiek írnak.
IP-címet az operációs rendszer felállása után kaphat csak a hálózati eszköz. Ebből az következik, hogy egy kikapcsolt gépen, melyen értelemszerűen nem fut operációs rendszer, nem lehet IP-címe sem.
Tegyük fel, hogy van routerem. (Ami mellesleg igaz, igaz, hogy az egyik legvacakabb, de van.) De az IP-met igy is 24 óránként megújitja. Igy, ha folyamatosan neten van, van esély megtudni az Ip-m???
Amúgy elolvastam a kommenteket, és azért irtam hulyeséget, ert csak a komment beküldése után jelentek meg a válaszok. Hisz csak Ekkor frissitödött.
Ha bekapcsolod a gépet
Windows alatt parancssorba beírod "ipconfig /all" és enter így megtudod a MAC címet és a jelenleg kiosztott IP címet.
Linux alatt terminálban:
"ifconfig ifconfig | grep HWaddr"
A routerben pedig be lehet állítani, hogy adott gép MAC alapján mindig ugyanazt az IP-t kapja.
Bár ez a WOL-ra nincs hatással mivel a magic packet-et amivel ébreszted a gépet, mert a MAC címet kell, hogy tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!