Követelhet-e egy külföldi cég (USENET) utólag pénzt tőlem, olyan szolgáltatásért, amit nem használtam ki?
Pontos események leírása :
1. Regisztráltam magam az USENET oldalán, egy sorozat gyors letöltési lehetősége miatt. 300GB ingyenes, majd havonta megújuló az előfizetés. Nekem elég volt a free 300GB.
2. Ők azt írták postai levélben, hogy a regisztrációnál én állítólag - lehetséges, nem cáfolom - elfogadtam azt, hogy automatikusan megújul az előfizetésem...és ez tart 8 hónapon keresztül.
3. Ez Áprilisban volt. Június környékén - én ekkor már el is felejtettem a fenti céget - a bankom jelezte, hogy a webkártyámon valaki pénzt akar levenni. Ezt a bankom megtagadta -jól tette - majd jelezte felém.
4. Kaptam egy új virtuális kártyát új számmal.
Természetesen emiatt már nem tudtak lehívni pénzt tőlem.
5.Decemberben kaptam az első levelet Postán - kár volt megadnom a regisztrációnál a pontos címemet - ahol követelik tőlem a pénzt. Én elsőre ezt vicc kategóriába soroltam. Ráadásul ennyi idő után. Interneten semmi hasonló sztorit nem találtam, ezért az az érzésem az én esetem elég egyedi lehet.
Természetesen nem áll szándékomban fizetni, hiszen én nem károsítottam meg a fenti céget. Mindegy, hogy mit hagytam jóvá...akkor sem. Plusz még az is kiderült, hogy a regisztrációmat törölték...gondolom azért, mert nem tudtam a tartozásomat egyenlíteni. Ez logikus. Ez is alátámassza azt, hogy ha akartam volna se tudtam volna használni a szolgáltatásukat.Akkor mire fel követelnek tőlem....utólag.
Tehát lehet-e ilyen? Más járt-e már így? Hogyan tudják egyáltalán behajtani rajtam? Elégnek számít-e a szerződési feltételek elfogadása? - ami nem digitális aláírásnak számít-. És egyáltalán....úgy gondolná az ember, hogy az Interneten mindegy mit vásárolunk, azt akkor kapjuk meg ha már fizettünk, vagy nem?.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Tehát lehetséges-e ilyen
Végül is mi lett a vége?
Van joga követelőzni,illetve sikerült-e behajtania rajtatok a követelést?
Volt ügyvéd,bíróság,vagy valami ?
Most én járok ebben a cípőben,segítségre lenne szükségem!!!
Igaz én még egyenlőre csak velük levelezgetek.
Mocskos szemét egy banda ez!
Help!
Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok.
Van valami fejlemény, infó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!