Mobil internetezéshez és szövegszerkesztéshez kellene valamilyen eszköz. Mit ajánlotok, táblagépet, vagy laptopot?
A netbook méretében kisebb mint egy laptop, jellemzően 10 colos kijelzővel rendelkezik. Táblagép méret billentyűzettel :D
Kis méretéből adódóan nem rendelkezik optikai meghajtóval, de a mai op. rendszerek simán telepíthetőek USB kulcsról is. Mivel teljes értékű billentyűzettel bír, így gépelni sokkal könnyebb rajta, mint egy érintőképernyős tableten.
Itt egy leírás + videó, hogy lásd miről is van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=8Ha6g0OmrHY
A videóban szereplő netbookot 70.000,- Ft környékén megkapod
Előző nem teljesen van képben a témával.
A netbook és a notebook jelentősen eltér egymástól, és nem csak a kijelző méretében, mert vannak max. 12"-os notebookok is.
A méretbeli különbségeken felül sokkal jelentősebb a teljesítménybeli különbség.
Ha Word-ön, levelezésen, internetezésen kívül másra biztosan nem akarod használni, akkor én egy tabletet ajánlok neked, billentyűzettel.
Ha ennél többre is szükséged lesz, akkor egy kisméretű notebookot.
A netbook semmmilyen szempontból nem jó megoldás, egy olyan kompromisszus megoldás, ahol sem a tablet, sem a PC előnyei nem igazán jönnek ki, inkább mindkét platformból csak a hátrányok.
Melyikre gondolsz?
A kicsi notebookra vagy a billentyűzetes tabletra?
Mennyit szánsz rá?
Ja nem vagyok képben.
Tisztában vagyok a teljesítménybeli különbséggel, de amire a kérdező használná, arra tökéletes.Kicsi, könnyen hordozható, normál billentyűzettel rendelkezik. A linkeken pedig megnézheti, elolvashatja, hogy mit tud.
tablet billentyűzettel, LoL.
Szóval vegyen egy tabletet amiből egy normális 10 colos, nem noname olyan 80-90 ezertől kezdődik, majd vegyen hozzá még egy billentyűzetet is, hogy használni is tudja. Aztán érje be a 16-32 giga belső tárhellyel, szemben egy netbook cca 300 gigás winchesterével (Még mielőtt megint nem lennék tisztában a témával tudom hogy lehet bővíteni, vehetsz még bele akár 32 gigát is :D, ami megint csak pénz,pénz,pénz.). És ez miben lesz különb a feltehetően androidos rendszerével együtt, egy netbooknál? Ja, tudom! A netbookal nem lehet villogni a haverok előtt.
Erre a kicsi notebookra meg már szavam sincs.
Köszönm, megoldódott. Ma vettem 85 ezerért egy akciós notebookot Windows 7-tel rajta. Tökéletesen működik (most), tudok szöveget szerkeszteni rajta, írni, a mobil internet még egy újabb fejezet lesz, de majd azt is megoldom.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!