Az internetet fix gépre adják (UPC) vagy bármelyikhez csatlakoztathatom a bejövő UTP kábelt?
Csak mert emlékszek, mintha akkoriban valamit telepítettek volna a gépre meg jelszó volt stb.
Ezért kérdezem, hogy azt a kábelt pl váltogathatom össze-vissza a laptop és a nagy gép között vagy csak ha a laptopra telepítem, és akkor meg a nagy gépen nem fog működni? Hogy van ez?
Vagy abban mindenképpen lesz net, és nem függ a géptől?
(sőt, egy újabb felvetés: esetleg UTP-elosztó létezik, és egyszerre is tudok a két gépről netezni, max belassul?)
oké köszi, az úgy elosztásnak rendben, de az első kérdésre mi a válasz?
ha router nélkül az egy kábelt hol ide, hol oda dugom, akkor az úgy működik? tehát egyszerre csak az egyik!
Laptophoz venni kell egy wifi-s routert, nem kábelt dugdosni bele, elvégre azért laptop a laptop, hogy hordozható legyen.
A kérdésedre válaszolva /bár én nem vagyok UPC-s/, úgy tudom hogy a UPC MAC cím alapján azonosítja a felhasználóit, tehát csak a regisztrált gépen lesz internet, más gépbe átdugod, akkor nem.
Legegyszerűbb módszer ha kipróbálod, dugd át a kábelt egy másik gépbe, illetve érdeklődhetsz az ügyfélszolgálaton is, valószínűleg pontosabb felvilágosítást tudnak adni.
sok upc-s modem tud 2 netet adni,
a tiéd milyen ?
oké, de akkor miért adják (vagyis adták régen) azt a bizonyos azonosítót meg jelszót?
vagy ez csak régen volt szokás, de ma már úgy van ez, hogy ott a kábel aztán bedugom ahova akarom? csak mert régen emlékszem, hogy telepítés után mindig állítgatni kellett ezeket a jelszavas dolgokat is a gépen, most viszont tényleg tőlem se kérte legutóbb.
a kérdésre pedig:
izgalmas a modemem típusa, mert csak egy db UTP jöhet ki belőle, viszont van mellette 2 db kisebb, amolyan telefondugós, 2 érintkezős aljzat. most akkor ide telefondugót lehet még + 2 db-ot tenni, és pl azt elvinni a laptopohoz? nem merem kipróbálni, ezért kérdezem inkább.
típus: Scientific Atlanta EPC2203 Cable modem
ez a modem 2 gépre tud 2 különböző netet adni ,
az egyik ami most nálad be van dugva az utp,
a másik az A-B usb kábeles ,
(bekarikázom a képen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!