Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az internetet fix gépre adják...

Az internetet fix gépre adják (UPC) vagy bármelyikhez csatlakoztathatom a bejövő UTP kábelt?

Figyelt kérdés

Csak mert emlékszek, mintha akkoriban valamit telepítettek volna a gépre meg jelszó volt stb.

Ezért kérdezem, hogy azt a kábelt pl váltogathatom össze-vissza a laptop és a nagy gép között vagy csak ha a laptopra telepítem, és akkor meg a nagy gépen nem fog működni? Hogy van ez?

Vagy abban mindenképpen lesz net, és nem függ a géptől?

(sőt, egy újabb felvetés: esetleg UTP-elosztó létezik, és egyszerre is tudok a két gépről netezni, max belassul?)

2013. jan. 26. 14:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Routert veszel, net dugóba a netkábelt, többibe az utp-t, örülés.
2013. jan. 26. 14:22
 2/8 A kérdező kommentje:

oké köszi, az úgy elosztásnak rendben, de az első kérdésre mi a válasz?

ha router nélkül az egy kábelt hol ide, hol oda dugom, akkor az úgy működik? tehát egyszerre csak az egyik!

2013. jan. 26. 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Laptophoz venni kell egy wifi-s routert, nem kábelt dugdosni bele, elvégre azért laptop a laptop, hogy hordozható legyen.

A kérdésedre válaszolva /bár én nem vagyok UPC-s/, úgy tudom hogy a UPC MAC cím alapján azonosítja a felhasználóit, tehát csak a regisztrált gépen lesz internet, más gépbe átdugod, akkor nem.

Legegyszerűbb módszer ha kipróbálod, dugd át a kábelt egy másik gépbe, illetve érdeklődhetsz az ügyfélszolgálaton is, valószínűleg pontosabb felvilágosítást tudnak adni.

2013. jan. 26. 14:36
 4/8 anonim ***** válasza:

sok upc-s modem tud 2 netet adni,

a tiéd milyen ?

2013. jan. 26. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Én már több ismerősöm PC-jére és laptopjára telepítettem nálam op.rendszert úgy, hogy a UPC kábel volt hozzá csatlakoztatva és a telepítés végén mindegyiken volt net.
2013. jan. 26. 15:37
 6/8 Nadetényleg ***** válasza:
Bármelyik gépbe dugva működnie kell, de párezer forintél vehetsz egy wifis routert.
2013. jan. 27. 18:52
 7/8 A kérdező kommentje:

oké, de akkor miért adják (vagyis adták régen) azt a bizonyos azonosítót meg jelszót?

vagy ez csak régen volt szokás, de ma már úgy van ez, hogy ott a kábel aztán bedugom ahova akarom? csak mert régen emlékszem, hogy telepítés után mindig állítgatni kellett ezeket a jelszavas dolgokat is a gépen, most viszont tényleg tőlem se kérte legutóbb.

a kérdésre pedig:

izgalmas a modemem típusa, mert csak egy db UTP jöhet ki belőle, viszont van mellette 2 db kisebb, amolyan telefondugós, 2 érintkezős aljzat. most akkor ide telefondugót lehet még + 2 db-ot tenni, és pl azt elvinni a laptopohoz? nem merem kipróbálni, ezért kérdezem inkább.

típus: Scientific Atlanta EPC2203 Cable modem

2013. jan. 28. 09:40
 8/8 anonim ***** válasza:

ez a modem 2 gépre tud 2 különböző netet adni ,

az egyik ami most nálad be van dugva az utp,

a másik az A-B usb kábeles ,

(bekarikázom a képen)

[link]

2013. jan. 28. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!