Mi alapján állapítják meg, hogy egy külföldről rendelt csomag után mennyi vámot kell fizetni?
Figyelt kérdés
Először akarok rendelni, de nem tudom, hogy hogyan állapítják meg a vám összegét. A ráírt érték alapján? Mert a csomagot előre fizetem, akkor honnan tudják, hogy mekkora érték van benne? Hogyan működik ez? Mennyi az értékhatár, illetve ha túllépem akkor mennyit kell fizetni? Áfá-t is kell fizetni?2013. jan. 24. 12:44
1/4 anonim válasza:
nav-nak az oldalán fenn vannak a különböző tárgyak értékhatárai, az értékét meg kb hasraütés szerűen kb-ra megmondják, és hiába van ráírva, mekkora az értéke, nem lehet már ezzel kijátszani. ha nem lépi át az értékhatárt, akkor csak a meghatározott érték áfáját kell, értéken felül meg a vámot is.
2/4 anonim válasza:
a belföldi forgalmi értékét veszik alapul, és nem érdekli őket, hogy Te mennyit fizettél ki érte.
ha túlléped, az ingyenes forgalmi keretet, akkor ezen összeg alapján meghatározott vámilletéket kell megfizetned.
3/4 A kérdező kommentje:
És mennyi az az érték, ameddig nem kell fizetni semmit?
2013. jan. 24. 17:37
4/4 anonim válasza:
megint első vagyok és megint leírom, nav honlapján fenn van. termékkategóriánként változó a vám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!