Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Visszanyomozható az internetes...

Visszanyomozható az internetes tevékenység, ha az ember a következőképpen tesz?

Figyelt kérdés
Van egy laptopja, ami nem tartalmaz semmilyen személyes adatot, böngészési előzményt, ilyeneket. Vesz hozzá egy külső USB wifi adaptert, keres egy magánszemély által üzemeltetett levédetlen hálózatot(vagy föltör egyet), majd arról elvégzi, amit akart, lecsatlakozik és elmegy. A zsaruk elméletileg eljutnak odáig, hogy szerencsétlen ártatlan wifi tulajdonost elfogják, akinek ha szerencséje van, sikerül bebizonyítani, hogy nem ő volt, hanem valaki a wifin keresztül. Ekkor a zsaruk megnézik a wifi logját, és lám megvan a tettes MAC címe. Viszont itt megáll a tudomány, mert ahogy én tudom, (egyelőre!) nem kötik személyazonossághoz a MAC számokat. Én legalábbis még név nélkül vettem a hálózati kártyámat. Meg tudommal nem követik, hogy melyik MaC számú termék melyik kamionba megy ki a gyárból, és melyik boltba érkezik meg, majd mikor adják el. Tehát a zsaruk így nem tudják lenyomozni, hogy ki volt az a valaki, akinek viszont, hogy biztosra menjen, csak meg kell semmisíteni az usb adaptert, hogy ne találják meg nála. Vagy tévedek? Nyugi nem akarok bűnözni az interneten, csak érdekel az informatika és elgondolkoztam ezen.
2009. aug. 27. 18:02
 1/2 anonim ***** válasza:
A MAC cím alapján semmiképp. Sőt tudtommal az újabb kártyáknál azt is meglehet változtatni egy kis trükkel.
2009. aug. 27. 18:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, meg, és sztem ha az ember nagyon tud, és nagyon akar, akkor fizikailag is ki lehet cserélni, csak a csipet kell buherálni, de ebben nem vagyok biztos, csak most jutott eszembe.
2009. aug. 27. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!