Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vettem 1 ZyXEL NBG4115 Wirelle...

Vettem 1 ZyXEL NBG4115 Wirelles 3g routert! Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
nos beinstalaltam es ha beledugom a routerba az usb modemot akk nincs internetkapcsolat.Huawei e367 usb modemom van.De azt sem tudom h h kellett volna beinstalalnom......a gepbe beledugom az usb-t es osszekotom a gepet a routerral vagy a routerba dugom bele es ugy kotom ossze?? pls help kerem segitsetek-mar nemtudom mitevo legyek!!!! :)

2013. jan. 3. 17:02
 1/10 P.O.C. ***** válasza:

Nem elég összedugni, be is kell konfigurálni. CD -vel vagy webes felülettel, egy számítógéppel vezetékesen összekötve.

Szerintem nem csináltál valami nagy üzletet. Ennek az áráért már a legkomolyabb TP-link 3G router -t vehetted volna, nagyobb tudással, komolyabb hardverrel, jobb termék támogatással és nagyobb modem támogatással.

2013. jan. 4. 19:29
 2/10 P.O.C. ***** válasza:
Nos megnéztem a gyártó honlapján, elvileg a modemed támogatott. Ha azt akarod hogy segítsek, szükségem lesz a mobilszolgáltató nevére, és arra milyen a csomag (feltöltőkártyás vagy előfizetéses).
2013. jan. 4. 19:38
 3/10 A kérdező kommentje:
utolsó ....Szlovákiai vagyok-orange a szolgáltató és előfizetéses....de már nem tölti be az alapértelmezett ip címet se,nemtudom mit csináltam de sztem valamit elrontottam de nagyon ......a cd-ről felinstaláltam és online is regisztálam a terméket (ezt már azután hogy nem ment az ip cím) őszintén még sohase csináltam ilyesmit és háláslennék ha segítenél :) most léptem túl a megengedett mennyiséget igy lecsökkent 64kb/s-ra a netem..win 7 op rendszerem van,remélem tudsz segíteni :)
2013. jan. 4. 21:08
 4/10 P.O.C. ***** válasza:

Hát sajna csak a magyarországi szolgáltatóknak tudom a paramétereit (APN kódok, hívó számok stb.. )

De a probléma amúgy sem ott kezdődik, hanem ott hogy az eszköz webes felületét sem éred el.

Tehát összekötötted a router -t a gépel a LAN1 -en a mellékelt UTP kábellal, beírtad a böngészőbe hogy 192.168.1.1 és nem jött be az oldal?

Másik böngészőprogrammal próbáltad már?

2013. jan. 5. 07:21
 5/10 A kérdező kommentje:
pontosan,de már megoldottam,már megy az ip,csak net nincs,akkor nemtudod h mi a teendő?
2013. jan. 5. 14:42
 6/10 P.O.C. ***** válasza:

Hát nem tudok szlovákul, ezért csak tippelni tudok.

Szóval csatlakoztatod a modemet és áram alá helyezed a router -t, bemész a router webes felületére, megkeresed a Network ágon megkeresed a WAN részt:

Connection type: Mobile 3G

Pin code: megadod a pin kódodat

APN code: internet

Dial number: *99#

A többit hagyod gyári alapértéken és rámész az apply gombra.

Ezeket amúgy a román Orange szolgáltató honlapján találtam, ahol szépen le van írva angolul is. Talán nálatok is ezek a paraméterek érvényesek.

Ha sikerül csatlakozni a netre így, akkor már csak a Wi-Fi és titkosításának beállítása van hátra.

2013. jan. 5. 15:45
 7/10 A kérdező kommentje:
most csak beledugtam az usb modemet a gépembe és próbalom tárcsázni a *99# de nem megy ezt írja ki:HIBA 619 Nem sikerult kapcsolatot letrehozni a tavol szamitogeppel ezert a kapcsolathoz hasznát port le lett zárva....pedig régebben működött :((( sztem ezért nincsen net mert nemtudja tárcsázni a számot :/ ....erre valami megoldás?
2013. jan. 5. 15:52
 8/10 A kérdező kommentje:
és meg h SZÉTKAPCSOLVA-ezt kifelejtettem
2013. jan. 5. 15:56
 9/10 P.O.C. ***** válasza:
Passzolok, cseréld ki TP-Link -re. Olcsóbb is, és nincs vele ennyi sz*pás, ráadásul az újabb firmware -ekbe már benne vannak a szolgáltatók paraméterei is.
2013. jan. 5. 16:02
 10/10 A kérdező kommentje:
most a modemmel szarozok mert azért nem megy a routerbe a net mert a modem nem tárcsázza a számot.....
2013. jan. 5. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!