Hogy lehet MAC azonosítót lecserélni, vagy hogyan tudok az új gépemmel csatlakozni az internetre?
Kicseréltem a gépem és nem birok az internetre csatlakozni, mert a felhasználóhoz csatolt MAC azonosító hibás.
Mit tegyek hogy birjam a netet használni és ne keljen a kártyát cserélgetni.
Wirelles netem van, felhasználóneves és jelszavas.
Baulink a szolgáltatóm neve.
Valószínűleg lehet az új MAC címet regisztráltatni a szolgálatónál legalábbi így lenne logikus. Hívd fel őket.
A MAC cím a hálókártya saját száma, nem lehet lecserélni esetleg routerrel klónozni egy adott kártya MAC címét. Anno az UPC is MAC címre regisztráltatta a netet, hogy csak egy gép férjen hozzá. Ha kicserélted a hálókártyát vagy az alaplapot, akkor a szerződésben lévő jelszó segítségével regisztrálni kellett az új MAC címet. Persze routerrel meg lehetett osztani a netet, úgy, hogy az klónozta a regisztrált MAC címet (ezt mutatva az UPC felé). Manapság náluk már nem kell MAC címet regisztrálni.
Ezzel a programmal a hálókártyád MAC címét tudod "megváltoztatni". Azért raktam idézőjelbe, mert nem a kártyán lévő chipen tárolt infót írod át, hanem arra veszed rá a windows oprendszert, hogy TCP/IPén keresztül ezt küldje a szolgáltató felé.
Én annó évekig használtam ezt a programot, XP alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!